RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unngikk tidenes cupbombe

Sist oppdatert:
Manchester United klarte utrolig nok bare 0-0 hjemme mot Conference League-laget Exeter. Samtidig røk fire Premier League-lag ut av FA-cupen.

Vi fulgte kampene direkte her

Dermed blir det omkamp mellom David og Goliat. Og på tross av at United ikke tapte, blir resultatet i Manchester omtalt som en av de største overraskelsene i den tradisjonsrike cupens historie.

Exeter hadde nok sjanser til å avgjøre.

- Det er Exeters dag i dag. Det kan vi ikke ta fra dem. Supporterne var fantastiske. Dette var den største dagen i deres sportsliv, og vi kan ikke nekte dem det, sier en skremt United-manager Alex Ferguson til Sky Sports.

I London tok Scunthorpe ledelsen på Stamford Bridge, men Chelsea vant 3-1.

Everton vant
Burnley og Liverpool forsøkte fredag kveld å tjuvstarte FA-cupen, men ble forhindret av stormen Gudrun, som i dag har nådd norskekysten. I stedet fikk Sheffield United og Aston Villa sjansen til å sparke i gang tredje runde av turneringen. Det endte med en kjempeskrell for Aston Villa, som røk på hodet ut med 1-3-tap.

Everton vant 3-1 borte mot Plymouth i lørdagens siste FA-cupkamp.

Fire Premier League-lag ute
Skrell ble det også for flere Premier League-lag. Scott Vernon scoret kampens eneste mål da Oldham slo ut Manchester City.

Ut gikk også Norwich, som tapte 0-1 mot West Ham etter scoring av Marlon Harewood. Crystal Palace ble det fjerde Premier League-laget med en tidlig exit. De tapte 1-2 mot Sunderland.

Blackburn klarte bare 1-1 mot Cardiff. Her scoret Morten Gamst Pedersen for Blackburn. En etterlengtet opptur for unngutten fikk en sjelden sjanse fra start.

Luktet overraskelse
Sheffield United er definitivt et cuplag, som har tatt mange høyt rangerte skalper. I fjor nådde de kvartfinalen i FA-cupen. Året før nådde de kvartfinalene i både FA-cupen og ligacupen. Finalen har de imidlertid ikke nådd siden 1936, da det ble tap for Arsenal – 1-0. Sist de vant FA-cupen var i 1925. The Blades slo da Cardiff City 1-0.

United har vunnet fire av de siste fem kampene i Championship, og strutter av selvtillit før møtet med Villa.

Aston Villa har ikke vunnet cupen siden 1957 (Villa – Manchester United 2-1). De spilte seg til finalen i 2000, men tapte 1-0 for Chelsea. Klubben har tapt fem av de siste seks ligakampene og tapt fire bortekamper på rad.

Lagene møttes sist til FA-cupdyst for ni år siden. Også den kampen ble spilt på Bramall Lane i Sheffield. Da vant gjestene 1-0 etter straffescoring av Dwight Yorke.

Millwall igjen?
Wolverhampton og fjorårets finalist Millwall setter i gang en halv time senere.

Millwall nådde cupfinalen i fjor uten å slå ut et eneste Premier League-lag. De slo ut Walsall, Telford, Burnley, Tranmere og Sunderland, før de var sjanseløse mot Manchester United i finalen. United vant 3-0.

Disse to lagene møttes på Molineux ground utenfor Birmingham i serien i desember. Da vant Millwall 2-1 etter scoringer av Scott Dobie og Danny Dichio.

Dichio er uaktuell på grunn av skade til lørdagens oppgjør.

David mot Goliat
Vesle Exeter City, som spiller i Vauxhall Conference er klubben som er blitt viet mest oppmersomhet før dagens runde. Klubben skal prøve seg mot selveste Manchester United på Old Trafford.

Exeter City har nådd runde tre etter å ha slått ut div.2-laget Grimsby og div.1 Doncaster Rovers. Mer om det her.

Exeter eller ”The Grecians” ligger 93 plasser bak United i ligaen. De har aldri tidligere spilt på Old Trafford. Lørdagens kamp er uansett en suksess for klubben, som sliter økonomisk, og får et oppsving gjennom masse oppmeksomhet og følgelig sponsorpenger.

Devon-klubben, som forøvrig har Uri Geller og Michael Jackson i " supporterklubben", har ikke avansert fra tredje runde siden 1981, de slo ut Leicester i fjerde runde og møtte Tottenham i kvartfinalen.

Klubbene har møttes en gang tidligere i FA-cuphistorien. United vant 1-0 på Exeters hjemmebane St. James’ Park. United vant oppgjøret 3-1.

Manchester United er regjerede cupmestre etter 3-0-seier over Millwall på Millennium Stadium i mai. Årets første kamp for mestrene blir et David mot Goliat-oppgjør mot Non-league Exeter.

Sir Alex Fergusons lag har ikke tapt åp seks kamper, og har ikke tapt hjeme i noen turnering siden Liverpools Premier league-seier i april.

Med unntak av året United ikke deltok i FA-cupen på grunn av VM for klubblag, har United ikke blitt slått ut i tredje runde på 20 år. Da tapte United 2-0 for AFC Bournemouth. Siden den gang har United alltid blitt utslått av lag fra toppdivisjonen (med unntak av de gangene dhar vunnet cupen).

Tim Howard er tilbake i buret for United samtidig som flere av de beste blir hvilt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere