*Nettavisen* Sport.

Unnslapp med et nødskrik

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Jeg hadde skikkelig flaks, innrømmer Edvald Boasson Hagen.

28.02.11 13:59

Alles øyne var rettet mot den 23 år gamle nordmannen. De tok feil - hele gjengen.

I spurten var det nemlig Christopher Sutton som ble satset på av Team Sky. Taktikken holdt hele veien til solid seiersmargin under søndagens Kuurne-Brussel-Kuurne. Edvald sprintet ikke for klassikerseier, men gjorde i stedet alt han kunne for at hans australske lagkamerat skulle få en seier i beltet.

Les også: Busstaktikk holdt for Team Sky

- Det er kjekt å gi noe tilbake. Sutton, og resten av laget, har trukket opp for meg så mange ganger tidligere. Det er veldig morsomt at han fikk den seieren, forteller Edvald Boasson Hagen til procycling.no.

Kaos før Kwaremont
For å ligge i posisjon da spurten gikk, var Boasson Hagen avhengig av et lekent øye fra fru Fortuna. Rudsbygdningen unnslapp nemlig en massevelt med et nødskrik.

Episoden skjedde i forkant av legendariske Oude Kwaremont. Stijn Devolder (Vacansoleil) og Gabriel Rasch (Garmin-Cervélo) var bare to av mange som måtte av sykkelen.

- Jeg var sistemann som kom helskinnet gjennom der, før hele veibanen ble blokkert. Det var ryttere overalt. Jeg hadde skikkelig flaks, for da jeg snudde meg var det hektiske tilstander bak meg. Jeg vil tro omtrent halvparten av feltet var involvert i den velten, forteller Boasson Hagen.

Sky styrte showet
Som så mange ganger før reddet han seg inn ved hjelp av god balanse og sykkelferdigheter.

Det var selvsagt en rekke velt og dramatiske situasjoner under søndagens semiklassiker. Som vanlig samlet det seg stort sett på flatene, mens hovedfeltet slo sprekker i klassiske passasjer som Kruisberg, Kanarieberg, Tiegemberg og nevnte Kwaremont.

Les også: Edvald trakk Sky til seier

På vei inn mot mål var det Team Sky som styrte butikken i hovedfeltet. Akkurat dét overrasket Boasson Hagen:

- Ian Stannard og Juan Antonio Flecha kjørte omtrent en kilometer hver, før jeg tok over. Det overrasket meg at ingen andre forsøkte å komme seg opp på siden av feltet. Laget vårt gjorde en utrolig god jobb. Jeg kontrollerte farta, ettersom ingen andre var på vei opp der. Jeg roet det litt ned, og holdt derfor ut enda lenger. Jeg åpnet spurten med 500 meter igjen og slapp opp 150 meter fra målstreken. Sutton tok det på de siste meterne, og det var utrolig gøy å lede an i en såpass kontrollert spurt.

Neste test: Tirreno
Med seieren i Kuurne og to mann på pallen under Omloop Het Nieuwsblad, har britene fått en fantastisk start på den belgiske klassikersesongen.

- Alle har vært med på å nøytralisere brudd underveis. Vi har kommunisert godt sammen og kjørt skikkelig sterkt de siste to dagene. Også på lørdag var Flecha og Matty nære seieren.

- Har den nye oppstillingen til Garmin-Cervélo eller Leopard-laget vist styrke?

- Jeg har ikke sett så mange indikasjoner fra den kanten, men jeg vet jo at de har gode navn og sterke ryttere på laget sitt. Jeg er overbevist om at de vil være med å prege Flandern rundt og de rittene der, svarer Boasson Hagen.

Facebook: Bli venn av procycling.no!

- Hvilke svar har du fått for egen del i helgen?

- Jeg føler meg i godt slag med tanke på hvor vi er i sesongen. Jeg har ingen problemer med å henge med, og det tyder på at jeg har gjort ting riktig i oppkjøringen. Jeg har en ganske fri rolle på laget, så dersom jeg ser sjansen, tar jeg den. Det gjelder å finne det riktige øyeblikket, påpeker han.

Neste sjansen blir under etapperittet Tirreno-Adriatico (9.-15. mars). Deretter stiller Boasson Hagen til start under monumentalklassikeren Milano-Sanremo den 19. mars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.