Unødvendig spennende i Zuccarellos  jubileumskamp

200: Mats Zuccarello spilte i natt sin 200. kamp i NHL. Nå er det bare sju kamper opp til «shampo». FOTO: NTB scanpix.

200: Mats Zuccarello spilte i natt sin 200. kamp i NHL. Nå er det bare sju kamper opp til «shampo». FOTO: NTB scanpix. Foto: Maddie Meyer (Afp)

Rangers ledet 3-0, men måtte ha straffer for å sikre seieren da Zuccarello spilte sin NHL-kamp nummer 200.

23.02.15 06:32

NY RANGERS – COLUMBUS 4-3

NEW YORK (Nettavisen): Mats Zuccarello fikk nesten en drømmeavslutning på sin NHL-kamp nummer 200 i natt. Med få minutter igjen av spilleforlengelsen mot Columbus Blue Jackets hadde nordmannen en kjempemulighet til å avgjøre kampen, men Curtis McElhinney reddet skuddet.

New York Rangers fikk likevel grunn til å juble kort tid senere da de gikk seirende ut av straffekonkurransen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det var nære på slutten der i overtime. Det var deilig at vi fikk det på straffer, sier Zuccarello til Nettavisen

Kun Espen ”Shampo” Knutsen har flere kamper enn Zuccarello blant norske NHL-spillere. Vålerenga-treneren endte opp med 207 totalt i karrieren.

Zuccarello forteller at han ble gjort oppmerksom på milepælen av lagkameratene, men sier han ikke gjør seg mange tanker rundt det.

- Ja, jeg fikk vite det før kampen av noen av gutta. Det er hyggelig det, men det føles ikke helt spesielt, sier Zuccarello til Nettavisen.

Straffer

Zuccarello har ofte vært Rangers første straffeskytter denne sesongen, men i natt falt valget på Martin St. Louis. J.T Miller og Rick Nash tok de to neste straffene.

Forrige hjemmekamp var Zuccarello første ut mot Vancouver Canucks, men Ryan Miller lot seg ikke lure.

- Jeg bommet jo sist. Vi har mange bra straffeskytere så det er ikke noe problem. Og vi vant jo, sier Zuccarello til Nettavisen.

St. Louis og Nash klarte å overliste McElhinney, og det var nok til å sikre seieren for blåtrøyene.

Rangers tok en tidlig 3-0 ledelse, men slapp Columbus inn i kampen igjen. Spesielt surt for hjemmelaget var det at Artem Animisov fikk krige inn 2-3 redusering, og at keeper Cam Talbot slapp inn et langskudd han skulle hatt kontroll på som ga utligning til 3-3.

- De får noen flaksemål, men sånn er det. Vi spiller en bra kamp, det er en tøff match der ute. Det var deilig å vinne til slutt. To poeng, det er det som gjelder, sier Zuccarello til Nettavisen.

Kevin Hayes ga Rangers ledelsen etter 5,57 minutter. Martin St. Louis doblet ledelsen etter 8,06 minutter i samme periode. Samme mann la på til 3-0 tidlig i andre periode. Columbus reduserte etter 2,17 minutter ved Marko Dano. Artem Anisimov kuttet ledelsen til ett mål med to minutter igjen av andre periode. David Savard utlignet til 3-3 med 4,19 igjen av tredje periode. Rangers vant til slutt på straffer.

Se høydepunkter (med tillatelse fra Viasat).

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.