RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uønsket reprise i Las Vegas

POKERBLOGG, ANDREAS HØIVOLD:

LAS VEGAS, 29. juni 2008:

Dagens turnering var en i rekken av syv Texas Hold’em no limit øvelser til 1500 dollar. Disse trekker normalt mye folk, og denne turneringen var intet unntak. Det stilte 2718 til start! Den var event # 49, og den nest siste av denne typen.

Innkjøp var som nevnt 1500 dollar og det betyr 3000 startchips. Blinder begynner som vanlig på 25/50 og det er en times nivåer.

Det hele begynte som et fyrverkeri. Snittpottene på bordet på første runde var over 1000 chips. Det er MYE på 25/50 blinder. De to første var på over 2000, og spillerne spilte merkelig poker, hvis man i det hele tatt kan kalle det for poker. Det skjedde så mye at jeg ville se flopper så ofte jeg kunne fordi det var store muligheter for å få betalt.

Men alt går ikke som planlagt. Vi har bare spilt en og en halv runde når jeg er i storeblind. En galning har allerede vært inne med alle chipsene to ganger. Denne gangen limpet han i tidlig posisjon, på min storeblind. Jeg hadde A-9 og checket selvsagt etter at 5 til hadde limpet inn. Det var tydeligvis ikke bare jeg som ville spille med galningen. Potten var på 350 og ”galningen” handlet først på floppen A-J-9 med to spar. All-in! Med 1375 chips. Hva? Sykt spill uansett hva han har! Det var, ganske naturlig, kast rundt til meg. Jeg tenkte AK da mange fra USA liker å limpe med det for så å slå tredjeslaget hvis noen høyner potten. Det var ingen høyninger, så det kunne stemme. Så jeg valgte å syne. Kanskje litt tullete da nivået var så variabelt. Men nå var jo dette allerede tredje gang han var på med chipsene, og det er tross alt ikke så mange hender som slår meg. Men selvsagt hans! A-J var gull og sto til månen!

Jeg var nede i halv startstack, og verre skulle det bli. Jeg klarte ikke å kaste hender som 6-7 og J-10 suited når det var mange limpere. Ei heller 99. Men alle måtte jeg legge på og på det minste var jeg nede i 900 chips. Og vi var bare på første blindenivå!

For å si litt om hvor dårlig et par av de på bordet var: På nivå 2 (blinder 50/100) så hadde jeg storeblind. UTG går all-in med 1600. SYKT! Han som hadde A-J gikk all-in over han igjen med 1900. Med hele bordet bak seg så har de spilt sånn med henholdsvis A-Q off-suit og par i 6! Å syne (det er i praksis det han gjør når han bare har 300 mer) en slikt bud med par i 6 er rett og slett vanvittig. Men, men¿ Tilbake til mitt spill!

Men det skulle snu på nivå 2 (50/100). Jeg bygde meg opp med å ta et par potter etter flopp til 1500 da jeg i lilleblind fikk essepar. Det var høyning fra sen posisjon til 300, og jeg holdt på å gå all-in, men valgte heller å gå til 750. Han andre synte. Jeg gikk all-in blindt med mine siste 750. Floppen kom A-K-K. Kanskje jeg var best? Han andre tenkte litt og synte med Q-Q. Det kom ikke to damer, og jeg var plutselig på startstack igjen.

På resten av nivået så bygde jeg jevnt og trutt. Jeg bløffet ganske mye mot de to stramme på bordet og gikk til pause med 5700 chips. Det var jeg egentlig veldig fornøyd med.

Rett etter pausen byttet jeg bord. Da kom jeg på bord ved siden av Phil Hellmuth. Han var slettes ikke vanskelig å høre. Spesielt ikke etter at han tapte en pott med kongepar. Men, men. Phil er jo ganske høylydt, så det er bare morsomt!

På nivå 3 og 4 får jeg ingenting. Jeg vinner en pott med A-Q, og ellers så spiller jeg ikke noen potter. Jeg kom bak to aggressive spillere, og de åpnet mange potter. Jeg ville se an bordet litt også før jeg gjorde noe sprell.

Til andre pause gikk jeg merkelig nok med 5700. Altså akkurat det samme som til første pause.

Etter pausen skulle det bare bli verre! Jeg fikk fortsatt kjedelige kort, og når jeg endelig fikk en hånd så skulle det ikke gå. Det var på blinder 150/300 med 25 i ante. Jeg var nede i 3800 chips da jeg i cut-off får A-Q. Det er 3 limpere i tillegg til blindene i potten. Jeg har lyst å ta ned potten der og da og går til 1250. Men lilleblind går til 3500 og jeg må kaste. Han viste opp AA, så det var et godt kast.

Et par hender senere så er jeg i storeblind. En småaggressiv knapp høyner til 1000 og jeg har A-6 i kløver. Jeg har vunnet en pott i mellomtiden og går all-in med mine siste 3225. Det blir blikksyn av AA. Takk og farvel!

Alt i alt er jeg selvsagt skuffet over at jeg ikke klarer å få til et resultat her. Det er mye dårlige spillere, og jeg burde nok ha klart å få mer chips her. Men igjen får jeg bare kort på ett eneste nivå, og det blir litt lite. Spesielt i denne turneringen der spillerne henger med alt mulig rart.

Planen var at neste turnering skulle være en til av samme typen som denne. Men det kan være at jeg heller velger å spille en annen. Det som er helt sikkert er at jeg skal spille dag 1D under Main event.

Ellers vil jeg minne dere på at jeg har ”ordliste” over ord og utrykk jeg bruker på hoivold.com.

Andreas Høivold

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere