*Nettavisen* Sport.

Uoriginal PSP-skating

Tony Hawk er skateboardkongen. Hans siste spill er det mest avanserte håndholdte skatespillet noensinne. Bare dumt at de ikke prøvde på å gjøre noe nytt.

Denne generasjonen med håndholdte konsoller er de første som kan gi oss en «Tony Hawk»-opplevelse lik den vi får hjemme i stua. «Tony Hawk’s Underground 2 Remix» på PSP er lite overraskende det mest avanserte håndholdte skatespillet. Det er i full 3d og inneholder alle triksene fra de andre versjonene.

Spillet inneholder også alle banene, figurene og oppgavene fra de andre utgavene. Du skal besøke 16 steder rundt om i verden (fire mer enn på PS2) og gjøre ugang sammen med deler av «Jackass»-gjengen og en gruppe kjente skatere. Oppgavene dine går blant annet ut på å oppnå en viss poengsum og kaste reker på badevakter. I historiemodusen står du mer eller mindre fritt til å velge hvilken rekkefølge du tar oppgavene i.

Savner du noen som holder deg litt i nakken , blir du fornøyd når du finner ut at Neversoft har lagt til «Classic»-modusen. Den er bygd opp på samme måte som de gamle «Tony Hawk»-spillene. Du skal klare så mange oppgaver av den gode gamle sorten som mulig i løpet av to minutter. Det vil si at du kan glede deg til både «Sick-score» og «S-K-A-T-E».

Flerspiller har det også blitt plass til. Opptil fire kan konkurrere mot hverandre ved hjelp av PSP sin trådløse nettverksbit. Samtlige moduser fra de andre utgavene er med. Dere kniver om alt fra å få mest poeng til og sende hverandre i bakken med ildkuler. Og det er fortsatt ingenting som slår en omgang «H.O.R.S.E».

Med to store enspillermoduser og en flerspillerbit som varer helt til UMD-kasetten går i stykker, sier det seg selv at «Underground 2 Remix» ikke er over på en kveld. Spørsmålet er bare om du gidder. En rekke oppdrag i historiemodusen er glimrende, men brorparten er middelmådige (les: sett det mange ganger før) eller rett og slett elendige.

De mange plattformoppdragene (eller oppdrag med plattformelementer) faller i sistnevnte kategori. De fungerte absolutt ikke i forgjengeren og fungerer enda mindre her. Hvorfor Neversoft ikke har luktet lunta fatter vi rett og slett ikke. Noen må ha oppdaget at kontrollen ikke fungerer og at kameraet ikke samarbeider i det hele tatt. Resultatet er at de oppdragene blir unødvendig vanskelige og du spiller bare gjennom dem når du absolutt må.

Kontrollen når du er på brettet er knakende god. Den sitter som et skudd i løpet av de første par minuttene og du går fort fra å bare gå på trynet til og utforske de ulike triksemulighetene nivåene byr på. De passe pene omgivelsene flyr forbi i en orgie av hopp, triks og annet fiksfakseri. Uheldigvis holder ikke alltid PSP sin skjerm tritt, «Underground 2: Remix» plages av tidvis kraftig etterslep. Det vil si at deler av bildet henger igjen og er, for å si det mildt, meget irriterende.

Men de grusomme plattformoppdragene og en mangel på kreativitet er det som trekker mest ned og plasserer «Tony Hawk’s Underground 2 Remix» midt på treet.

For det er fortsatt underholdende. Bare ikke like mye som det forrige, og det før der igjen, også videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.