Gå til sidens hovedinnhold

Uovervinnelig Mendy og Chilwell-perle ga Chelsea seieren

Utrolig oppvisning fra sisteskansen da Chelsea holdt på førsteplassen.

BRENTFORD - CHELSEA 0-1:

En nydelig volleyscoring fra Ben Chilwell var alt Chelsea trengte for å slå Brentford i Premier League lørdag. Chelsea-keeper Edouard Mendy ordnet resten.

Vinnermålet var faktisk blåtrøyenes eneste avslutning mellom stengene til hjemmelaget. I den andre enden av banen ble det derimot en rekke med store sjanser å hanskes med for Mendy.

Det hele toppet seg på overtid da Brentfords danske midtbanespiller Christian Nørgaard forsøkte seg med et akrobatisk brassespark. Avslutningen hadde retning mot nettmaskene like under tverrliggeren, men også der dukket Mendy opp med en reddende neve.

Les også: Tok ansvaret da Molde havnet i trøbbel: - Praktfullt

- Det jo et keepershow! Det er et C-moment av en avslutning og et D-moment av en redning, nærmest ropte TV 2s Kasper Wikestad etter Mendys tigersprang.

Får skryt

Feberredningen, en av flere fra senegaleseren, holdt til å skaffe Chelsea tre nye poeng. Med det topper Thomas Tuchels mannskap Premier League-tabellen også etter denne spillerunden, ett poeng foran Liverpool.

- Mendy var helt super. Vi ser dette hver dag på trening. Og nå får han den anerkjennelsen han fortjener i disse kampene med store redninger som skaffer oss poeng. Vi viste standhaftigheten vår, og hvor sterke vi er defensivt, oppsummerer matchvinner Chilwell overfor Sky Sports.

Les også: Rødt kort og drama - ingen vant oppgjøret i medaljestriden

Lagkamerat Antonio Rüdiger var ikke med i lørdagens kamp, men midtstopperen fikk åpenbart med seg storspillet til lagets sisteskanse.

«Noen må forklare for meg hvorfor denne karen ikke er nominert til Gulballen. For en prestasjon, Edouard Mendy», skriver Rüdiger på Twitter.

London-oppgjøret startet litt tamt, men scoringen til Chilwell rett før hvilen var verdt inngangspengene alene. Venstrebacken fikk ballen i returrommet og klinte ballen i vinkelen til 20 i stil.

Stolpe-«spesialist»

Med to defensivt solide lag var skuddet til Chilwell ett av få i løpet av den første timen av kampen. Brentfords beste mulighet før hvilen kom etter 22 minutter da Bryan Mbeumo ble hindret av stolpen.

Med tjue minutter igjen tok riktignok kampen fyr. Like etter at Lukaku hadde brent en stor mulighet for Chelsea etter 70 minutters spill, bombarderte Brentford målet til Chelsea-keeper Edouard Mendy.

Mendy vartet opp med flere kjemperedninger, og det ene skuddet som overlistet han gikk nok en gang i stolpen fra Mbeumo. Hans sjette stolpetreff for sesongen.

Chelsea holdt ut for presset og er på ny tabelleder i Premier League med 19 poeng.

Kristoffer Ajer var klar til kamp, men kom aldri innpå. Han nærmer seg 100 prosent etter skaden som holdt han ute av Norges landskamper mot Tyrkia og Montenegro.

(©NTB)