Rigoberto Urán fikk sitt definitive gjennombrudd da han ble andremann i årets Giro d’Italia hvor han egentlig skulle hjelpe Bradley Wiggins.

Lørdag starter Vuelta a España, og colombianeren er forberedt på en lignende rolle som den han hadde i giroen i Spania.

- Sergio Henao er kapteinen, men det er best å ha to alternativer. Jeg vil være med i toppen fra start, da har vi flere muligheter til å angripe, sier 26-åringen.

På den tiende etappen i årets Giro d’Italia viste Urán hva han er kapabel til. Klatreren distanserte samtlige konkurrenter og vant etappen foran Carlos Betancur og Vincenzo Nibali.

Les også: - Vi er ikke som Chris Froome

Begge de to nevnte sykler vueltaen med sammenlagtambisjoner.

- På søndag får vi se hvem som kjemper i toppen
Urán varsler at formen hans er god foran hans andre treukersritt i 2013.

- Jeg hadde en god pause etter giroen og er i god form. Jeg liker å kjøre giroen og vueltaen samme år.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lørdag kveld starter alvoret med en 27 kilometer lang lagtempo. Allerede søndag bærer det inn i fjellene.

Avslutningen opp Alto Do Monte Da Groba er elleve kilometer lang, og det er særlig første og siste del av klatringen som er krevende.

- På søndag får vi se hvem som faktisk kan kjempe om sammenlagtseieren. Jeg tror Henao kan vinne. Han stiller forberedt og sterk, sier lagkameraten til rittets eneste norske deltaker Edvald Boasson Hagen.

Beredt til å ta over kapteinsansvaret
Likevel advarer Urán mot å ta det for gitt at Sky Procycling ofrer alt for 25 år gamle landsmann.

- Jeg respekterer Henao og vil støtte ham. Men det er noe annet å faktisk sykle etappene enn å prate om ulike scenarioer. Vi får se hva som skjer på de mange fjelletappene, sier Urán.

Det britiske laget har med andre ord to kort å spille på i Spania rundt, slik de hadde det i Giro d’Italia i mai. Da røk Wiggins ut med sykdom etter den tolvte etappen.

Urán nyttet muligheten og ble bare slått av Nibali i sammendraget. Det er tydelig at colombianeren er klar til å gjøre en lignende innsats om det blir nødvendig i Spania.

PS!Urán har signert kontrakt med Omega Pharma-Quick Step for neste sesong.