Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uredd Rösler

Foto: SCANPIX
Viking ble sendt hjem fra Tromsø med juling, men trener Uwe Rösler er likevel ikke skremt.

TROMSØ - VIKING 3-0:

ALFHEIM STADION (Nettavisen): Til tross for stygge sifre i treningskampen mot Tromsø, mener Viking-treneren forskjellen mellom lagene var små – og at det meste på Alfheim gikk som forventet.

Nyttig test
– Jeg ønsket denne testen. Vi ønsket å spille på kunstgress og vi ønsket oss en så tøff motstander som Tromsø kan være på Alfheim. Dermed fikk vi også veldig mange nyttige svar, sier han.

Han innrømmer at hjemmelaget var et hakk bedre enn siddisene, men ikke tre mål bedre.

– Dessverre gir vi dem ledelsen på en personlig feil i eget forsvar. Etter at vi la om formasjonen til 4-4-1-1 tapte vi kampen. Så første lærdom var at den formasjonen ikke fungerer for oss. I alle fall ikke med det spillermaterialet vi hadde tilgjengelig i dag, sier Rösler.

Fnyser av gulltips
Viking er av mange tippet blant de lagene som kan kjempe om gullet i årets sesong, men alle som har forsøkt å snakke med Rösler etter at laget hans har tapt en fotballkamp, vet at knapt noen er i stand til å fnyse så helhjertet av spørsmål som nettopp han. Blant annet hvis han blir spurt om lagets gullsjanser.

– Det er uinteressant å kommentere. Men jeg kan snakke om kampen. Og den var OK. Ikke «great», men OK. Vi har for tiden åtte spillere på skadelisten, og det svekket oss vel en del, men flere av disse vil bli klar allerede til uka, og jeg føler fortsatt at vi har kontroll på det vi skal gjøre de siste to ukene frem mot seriestart. Og så skal det vel sies at det er noen år siden Viking har vunnet i Tromsø uansett hvor toppet laget har vært, sier han.

Skrøt av Viking
Hans kollega i Tromsø, Steinar Nilsen, er raus med rosen av Viking – til tross for en prestasjon som objektivt sett var svakere enn «OK» fra Stavanger-lagets side.

– Denne kampen endrer ikke mitt syn på Viking foran årets sesong. De kommer til å kjempe helt i toppen – det er jeg overbevist om, sier Nilsen.

Lagkaptein Sigurd Rushfeldt er enig:

– Jeg for min del hadde vært skikkelig engstelig om vi hadde tapt 0-3 i dag. Men jeg ser heller ingen grunn til å juble så mye over denne seieren. Viking er redusert med skader og har reist seks timer i forkant av denne kampen. Jeg vet hva det betyr, og er overbevist om at Viking har to gir til å sette inn når seriealvoret starter.

– Ingen grunn til å være bekymret?

- For Viking? Nei! Ikke for vår egen del heller, for den saks skyld, sier han.

Bortekompleks?
Viking-vingen Aleksander Ødegaard var noe mer molefonken etter kampen – og det var ikke bare begrunnet med at han sliter med sykdom i kroppen.

– Dette var ikke på nivå med det vi ønsker å prestere, verken for laget eller for meg, så ærlig tror jeg vi må være. Selv ønsker jeg å bidra mer enn det jeg fikk til i dag, sier han.

Han representerer selv mye av det som har vært holdt imot Viking som topplag de siste sesongene: Prestasjonene på hjemlige Viking stadion har jevnt over vært langt høyere enn på fremmed gress.

– Denne «sannheten» tror jeg først og fremst er mediaskapt, men noe sannhet er det i det. Kollektivt tror jeg ikke det handler så mye om formasjonsvalg på bortebane, men vi må lære oss til å opptre mer kynisk. Først og fremst handler det om å unngå personlige feil, sier han.

– Og vått kunstgress i Tromsø i mars er kanskje ikke underlaget til å spille på seg selvtillit?

– Underlaget skal ikke ha skylda for noe som helst i dag. Alfheim er blant de beste kunstgressbanene jeg har spilt på, så vi for vår del må jobbe med andre ting frem til seriealvoret tar til, sier han.

Reduserte lag
Både Viking om Tromsø stilte med reduserte lag i oppkjøringskampen, og mest redusert stilte Viking. Derfor var Tromsø det laget som sannsynligvis fremsto mest likt det som kommer til å bli førsteelleveren når laget sesongdebuterer mot Lillestrøm på Åråsen.

For eksempel fremstår venstreback Kevin Larsen (tidligere Lyn) som en klar forsterkning og Tommy Knarvik (tidligere Sandefjord) kan komme til å gjøre savnet av Lars Iver Strand (nå Vålerenga) minimalt. Men den som overrasket mest positivt på Tromsø var mannen som i fjor svingte voldsomt i prestasjonene sine; costaricaneren Douglas Sequeira.

– Douglas kommer til å bli viktig for oss i år, det er jeg overbevist om, sier Sigurd Rushfeldt.

– Han har hatt en veldig fin utvikling i vinter, og er så allsidig at han kan bekle både offensive og defensive roller, sier han.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!