RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: AFP PHOTO/SCANPIX)

Uro i den brasilianske leiren

Sist oppdatert:
For andre kampen på rad holder Brasils landslagssjef Carlos Albeto Parreira lagoppstillingen hemmelig til like før kampstart.

Midtbanestjernen Juninho mener dette skaper en unødvendig uro blant spillerne foran tirsdagens oppgjør mot Ghana.

- Jeg forstår at Parreira er i tvil om hvem han skal spille med og vi som spillere må lære oss å leve med det. Men det er klart - spillerne blir veldig urolige, sier Juninho til nyhetsbyrået AP.

23 like gode spillere
Kritikken fra John Carews lagkamerat i Lyon bryr imdlertid Carlos Albeto Parreira seg fint lite om.

- De fleste trenere forteller sine spillere like før kampen hvem som spiller. Jeg har 23 valgmuligheter og ingen problemer, slår en lettere irritert Brasil-sjef fast.

Hemmelighetskremmeriet rundt de siste to VM-kampene kom som en stor overraskelse for spillerne ettersom Parreira offentliggjorde lagoppstillingen til Brasils åpningskamp mot Kroatia hele åtte måneder i forveien.

- Jeg vil ikke uroe meg selv med å gi ut navn hit eller tid. Brasil trenger valgmuligheter når de entrer banen. Samme hvem som kommer utpå får full støtte fra fansen. Vårt mål er jo å vinne VM, minner landslagssjefen om.

Brasiliansk «walkover»?
Men først venter Ghana i åttendelsfinalen. Brasil har aldri tapt eller sluppet inn mål mot en afrikansk nasjon i VM, men midtbanespilleren Derek Boateng er likevel optimist.

- Det er en drøm som går i oppfyllelse å møte Brasil i VM. Vi sier ikke at vi kommer til å slå dem. Men vi kommer til å levere en strålende forestilling. Vi spiller ikke bare for oss selv, men for hele Afrika, mener Boateng.

Brasil er imidlertid stor forhåndsfavoritt i kampen. De har en strålende merittliste mot afrikanske lag i VM.

De regjerende verdensmesterne har nemlig tidligere slått Zaire (1974), Algerie (1986), Kamerun (1994) og Marokko (1998) i VM uten å slippe inn mål.

Antatte lagsoppstillinger: Brasil (4-4-2): 1-Dida; 2-Cafu, 3-Lucio, 4-Juan, 6-Roberto Carlos; 17-Gilberto Silva, 19-Juninho Pernambucano, 8-Kaka, 10-Ronaldinho; 9-Ronaldo, 23-Adriano.

Ghana (4-4-2): 22-Richard Kingston; 15-John Paintsil, 13-Habib Mohammed, 5-John Mensah, 7-Shilla Illiasu; 9-Derek Boateng, 10-Stephen Appiah, 20-Otto Addo, 11-Sulley Muntari; 14-Matthew Amoah, 3-Asamoah Gyan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere