Uruguay-profiler roser Norge: - Det tøffeste laget vi møter i gruppespillet

KLARE: Pål Arne Johansen og Leo Østigård ser frem mot VM-premieren.

KLARE: Pål Arne Johansen og Leo Østigård ser frem mot VM-premieren. Foto: Egil Sande (Nettavisen)

Det vil neppe bli snakk om å undervurdere Norge for de uruguayanske stjernene i fredagens VM-åpning.

22.05.19 14:33

LODZ (Nettavisen): Det kom klart frem da Nettavisen var til stede på Uruguays pressekonferanse i VM-byen Lodz onsdag.

To dager før møtet med Norge er nemlig hovedtrener Gustavo Ferreyra og kaptein Bruno Méndez svært opptatt av å få frem at de ikke tar lett på oppgaven, selv om Norge er nybegynnere i dette selskapet.

- Vi vet at de ikke har mye erfaring fra VM, men vi vet også hva de har gjort. De gjennomførte en lang kvalik der de slo svært tøffe lag. Vi vet at de jobber hardt, er godt organisert, godt trent og spiller med mye variasjon i både angreps- og forsvarsspillet. Det blir en svært tøff kamp for oss, sier Ferreyra til Nettavisen.

Roser Østigård

På spørsmål om noen av de norske spillerne har imponert ham, nikker Uruguay-bossen anerkjennende:

- Ja, mange av spillerne har imponert meg. Kollektivt er de veldig gode, men de har også et lag som er basert på individuelle ferdigheter. De har et bra forsvar, kapteinen er veldig god, han gjør en forskjell, og de har gode vinger. De er et veldig komplett lag, sier han til Nettavisen.

Norge-sjef Pål Arne Johansen stilte også på pressekonferanse på Stadion Widzewa onsdag. Han takker for de rosende ordene fra fredagens motstander.

- Vi har et godt lag, så jeg er enig med ham. Jeg håper vi blir tøffe å slå, men jeg tror det blir en tøff kamp. Jeg vil si det samme tilbake, det blir tøft å slå dem også, men vi kan klare det, sier landslagssjefen til Nettavisen.

- Tøffeste laget vi møter

Nettavisen spurte også kaptein Mendez om Norge, som har desidert minst erfaring fra slike mesterskap i nyere tid, blir det letteste laget å slå.

Men da ristet han raskt på hodet.

- Nei, ikke i det hele tatt. Vi vet at alle lag som er her blir vanskelig å slå, bare fordi de har klart å kvalifisere seg til dette mesterskapet. De slo ut store land for å komme hit, de har gode spillere, og vi tror faktisk Norge blir det tøffeste laget å slå i gruppa vår, sier Mendes til Nettavisen.

Det blir en ny erfaring for de norske gutta å spille et VM. Men humøret i troppen er bra, ingen sliter med skader og fokuset er på å få en god start i fredagens åpningskamp.

Norge-kaptein Leo Østigård (19) føler seg selvsikker før møtet med Uruguay. Den duellsterke midtstopperen mener Norge kommer godt forberedt til mesterskapet.

- Vi vet vi har et godt lag, det eneste vi tenker på er oss selv. Jeg gleder meg til å komme i gang og vise kvaliteten vår, sier Østigård til Nettavisen.

- For oss er det en normal kamp. Det handler om å spille vårt spill og være den beste utgaven av oss selv, sier Paco.

Nettavisen Pluss: Hvor god peiling har du egentlig på fotball? Ta Nettavisens fotballquiz!

ROSER NORGE: Gustavo Ferreyra og kaptein Bruno Méndez. Foto: Egil Sande (Nettavisen)

«Paco» gleder seg til mesterskapet braker løs. Han og støtteapparatet har jobbet knallhardt med forberedelser siden 3-0-seieren mot England i forrige sommers EM-sluttspill som sendte Norge til det første U20-verdensmesterskapet siden 1993.

- Jeg gleder meg veldig. Vi har jobbet godt med dette laget over to år, det er et veldig spennende lag, og det blir spesielt for min del at det er i Polen. Jeg fikk en god følelse da jeg var der på trekningen, jeg kjenner landet, kan språket og har vært på mange av stadionene før. Jeg gleder meg veldig, det er lenge siden Norge har vært med på dette her, så vi har alt å vinne. Magefølelsen er god, og vi har alt å vinne, sier han til Nettavisen.

«Paco» bodde som kjent i Polen i to år da han var assistent under Henning Berg i Legia Warsawa.

24 nasjoner deltar i VM, og arrangementet er gedigent. Kampene vises på TV over hele verden, det er allerede solgt godt over 100.000 billetter, og nåløyet for å være med er så trangt at kun seks europeiske nasjoner får delta.

Nettavisen Pluss: Få 1 måned for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner

- Tøff gruppe

Landslagssjefen vil ikke spå hvor langt Norge går.

- Det er et veldig stort mesterskap, og når vi er nybegynnere i dette selskapet tror jeg det er lurt å ha et rått fokus på gruppespillet og den første kampen, så begynner vi der. Det er en tøff gruppe, men det er mulig for oss å ta oss videre hvis vi er på vårt beste. Det vil være en stor prestasjon i seg selv, så får vi ta det som det kommer, sier Johansen til Nettavisen.

- Hva venter Norge i Uruguay, New Zealand og Honduras?

- Jeg vet ganske mye, og jeg har folk i teamet mitt som vet alt jeg ikke vet. Samlet vet vi ganske mye om både spillerne, trenerne og lagene vi møter. Uruguay er ganske lett å analysere, for de har spilt så mange kamper i år. Når vi møter dem har de spilt 13 kamper i år, og vi har sett alle. De ni første på video, de fire siste live. Det er litt lenger både til New Zealand og Honduras, men vi har sett alt vi kan på video og analysert det. De møter i kamp to og tre, så vi får uansett sett dem både video og live fra VM. Jeg føler vi har god oversikt, som vi pleier å ha, sier landslagssjefen.

Norge skal spille minst tre kamper i U20-VM. Her er kampene:

24. mai klokken 20.30: Uruguay – Norge (NRK 3)

27. mai klokken 20.30: Norge – New Zealand (NRK 3)

30. mai klokken 18.00: Norge – Honduras (NRK 2)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.