RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(EPA/Scanpix)

Urytmisk for norsk OL-firer

Sist oppdatert:
Til det var 250 meter igjen hang den norske fireren i padling med på mandagens kvalifisering på 1000 meter. Så tok kreftene slutt. Nå må K4-gutta ut i en ny gjennomkjøring onsdag

Ni av ti båter i K4 får padle finalen på fredag. Seks båter er klare etter kvalifiseringen mandag, mens de fire siste må fighte om de siste plassene onsdag.

Den norske K4- båten vle nummer fire i sitt forsøkheat, hadde den sjette beste tida og må derfor prøve seg igjen i overimorgen.

– Det var deilig å få et løp i kroppen, og jeg synes det er greit at vi får et til før finalen. Vi har ting å jobbe med, sa Alexander Wefald til NTB.

Sykdom
Wefald har vært litt syk i det siste, men har nå begynt å komme seg igjen.

– Jeg har følt meg sprekere de siste dagene og tror ikke sykdommen har noen innvirkning på OL-konkurransene. Men vi falt ut av rytmen da vi prøvde å øke farten de siste 250 meterne, det må vi gjøre noe med i neste forsøk, sa Wefald.

Bør nå finalen
Han er av den oppfatning at det bør være realistisk å havne blant de 3-6 beste for den norske fireren.

– Slovakia og Ungarn er de to sterkeste båtene. Får vi det til å klaffe skal vi være med og kjempe med de øvrige om en tredje-fjerdeplass, mente Wefald.

Den usbekiske båten gikk i mål drøyt seks sekunder bak den norske mandag og var klart svakest. Nordmennene bør derfor komme seg greit videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere