US Open-finalen røk for tennissensasjonen

RØK UT: Viktor Durasovic røk ut av US Open fredag.

RØK UT: Viktor Durasovic røk ut av US Open fredag. Foto: Espen Hildrup (Norges Tennisforbund)

Norske Viktor Durasovic (17) røk ut i double-turneringen i US Open for juniorer.

Viktor Durasovic har de siste dagene imponert stort i juniorenes US Open. Unggutten fra Nordstrand spilte seg, sammen med partneren Nicolae Frunza fra Romania, helt frem til semifinale i double-turneringen.

Der tok det dessverre slutt på tenniseventyret for denne gang, fredag kveld.

Durasovic og Frunza måtte se seg slått av sine brasilanske motstandere, Rafael Matos og Joao Menezes, med settsifrene 4-6 og 3-6.

Ikke noe nederlag
Idrettssjef Øyvind Sørvald er likevel stolt av hva det norske talentet har fått til i årets turnering, og han mener at tapet fredag ikke var noe nederlag, men heller en seier på vei mot fremtiden.

- Det Viktor har gjort er kjempestort, og jeg synes det er interessant å se at han tar dette nivået og bekrefter talentet han har, sier idrettssjefen til tennis.no.

Deltok også i single
Durasovic, som har bosniske foreldre, deltok også i single-utgaven av turneringen. Der røk han ut i første runde, etter å ha storspilt i kvalifiseringskampene.

Totalt sett kan ikke unggutten annet enn å være fornøyd med årets utgave av turneringen, til tross for semifinaletap fredag.

Sørvald mener vi kan ha en kommende norsk tennisstjerne i Durasovic.

- Er man bra som junior, så er det en indikasjon på at man kan nå et høyt nivå som senior. Gjennomsnittsalderen på topp 100 spillere i verden er 26-27 år. Viktor er 17 nå, sier han.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.