RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA dro i land fotball-gullet

Foto: Scanpix /AFP
Sist oppdatert:
De amerikanske fotballjentene kunne slippe jubelen løs etter å ha slått Brasil i finalen torsdag kveld, men seieren satt lang inne.

USA - BRASIL 2-1: Det måtte nemlig ekstraomganger til for å kåre en olympiamester. På stillingen 1-1 ble Abby Warmbach matcvinner da hun satte inn seiersmålet i det 112. minutt. Warmbach var høyest på en corner og headet ballen i en bue mot mål. Tania - som sto på streken - prøvde å nikke ballen bort, men til ingen nytte. Den endte i buret.

Brasil best
Brasil produserte mest rent sjansemessig i løpet av kampen, og kunne på ekte brasiliansk vis servere de lekreste detaljene. Det var imidlertid USA som åpnet scoringsballet foran de 6000 tilskuerne. Lindsay Tarpley ga USA ledelsen på et flott skudd fra 18 meter like før pause.

De brasilianske jentene fikk imidlertid sin fortjente utlikning i det 73. minutt. USAs keeper klarte ikke å holde Christanes innlegg, og Prethina gjorde ingen feil på returen. Etter dette startet et massivt, brasiliansk stormangrep for å sikre seieren før ordinær tid, og både Christiane og Prethina skjøt i stolpen, men det lyktes ikke for Brasil denne torsdagskvelden.

Sveriges fotballjenter tapte for øvrig bronsefinalen 0-1 for Tyskland tidligere torsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere