Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA forsvarte ikke favorittstempelet

Foto: Scanpix/AP
Sist oppdatert:
USAs lag på 4x100 meter for menn var storfavoritter foran lørdagens finale, men klarte ikke å stå i mot det britiske laget. Les også om de andre stafettene her.

Men det var så vidt det holdt for britene Jason Gardener, Darren Campbell, Marlon Devonish og Mark Lewis-Francis. De kom i mål på 38,07 og det var 1/100 sekund foran USA. På målfotoet (til venstre) var det ikke rare forskjellen.

Resultatet var overraskende fordi tre av amerikanerne, Shawn Crawford, Coby Miller og Maurice Green, har vært tre av de fire beste sprinterne denne sesongen. I tillegg var det andre gangen i historien at USA ikke vant OL-gull på denne distansen. Darvis Patton var for øvrig sistemann på det amerikanske laget.

Nigeria tok tredjeplassen med med 38,23.

Overlegen seier
Kelly Willie, Derrick Brew, Andrew Rock og Darold Williamson sikret imidlertid amerikanerne gull på 4x400 meter stafett for menn. Vinnertiden ble 2,55,92.

Laget vant overlegent og var nesten fem sekunder foran neste lag i mål. Australia kom på andre med tiden 3,00,60, mens Nigeria tok bronsen med 3,00,90.

USA igjen
På 4x400 meter stafett for kvinner var det atskillig jevnere, men også her gikk det amerikanske laget av med seieren. Deedee Trotter, Monique Henderson, Sanya Richards, Monique Hennagan løp inn på tiden 3.19,01.

Det russiske laget kom inn på 3.20,16, mens Jamaica skaffet seg bronsen med 3,22,00.
Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!