Gå til sidens hovedinnhold

USA neste for Norge

Norge ydmyket Sør-Korea med hele 7-1 lørdag. Belønningen blir etter all sannsynlighet kvartfinale mot VM-favoritt USA onsdag.

SØR-KOREA – NORGE 1-7: Norge var totalt overlegne mot gruppejumbo Sør-Korea, og sikret seg andreplassen i gruppen. I kvartfinalen venter vinneren av gruppe A - trolig USA.

Mål, mål, mål

Kampen mot den store VM-favoritten blir garantert en helt annen affære enn overkjøringen av Sør-Korea.

Allerede etter fire minutter slo Norge an tonen da Solveig Gulbrandsen satt inn 1-0 fra kort hold etter en fin pasning fra Marianne Pettersen. Etter en halvtime sto det 3-0 takket være to fine mål av Dagny Mellgren, og spenningen i kampen knyttet seg mer til å høre stillingen fra Frankrike-Brasil i Norges gruppe.

Den brasen klarte brassene med sitt 1-1-resultat, og henviste Norge til andreplass og den utakknemlige oppgaven det er å møte USA.

Sto på

Norge skal ha honnør for måten kampen ble gjennomført på. Laget sto på til siste slutt, og det resulterte i ytterligere mål fra Marianne Pettersen, Brit Sandaune og Linda Ørmen (2).

Og selv om motstanderen var svak, fikk Norge vist seg fra en helt annen side enn de gjorde mot Brasil (1-4). Uansett blir selvtilliten god å ha med seg når det sterke, amerikanske laget venter i kvartfinalen.

Bare mellomfornøyd

"Greit", sa Solveig Gulbrandsen om egen innsats mot Sør-Korea. Kolbotn-spilleren hevet seg enormt fra de første kampene, men vil enda høyere.

- Det var greit nok, men jeg føler at jeg kan få gjort enda mer. Særlig i 2. omgang. Da var det mye rom på siden min, uten at jeg fikk ballen så mye som jeg liker. Jeg måtte inn og hente ballen en del, selv om jeg egentlig ikke skulle det, sa hun etter 7-1-seieren.

Som høyrekant i Norges 4-4-2-formasjon tok hun tak helt fra start, og hun scoret også det viktige første målet.

- Jeg følte Marianne (Pettersen) trengte litt hjelp, og det var bare å komme seg inn i boksen, sa hun om situasjonen da hun vippet Pettersens innlegg i mål.

Hun trivdes i lørdagens formasjon.

- Endelig satt en formasjon. Jeg synes den fungerte veldig bra, iallfall bedre enn skjev 4-3-3 som vi har spilt en del, sa 22-åringen som ble byttet ut et drøyt kvarter før slutt.

- Solveig var god i dag, men det var bevisst at vi tok henne ut, for å ta av litt av trøkket på henne. Hun har hatt litt vondt i hoften, og vi ville spare henne litt, sa landslagssjef Åge Steen.

Onsdag venter temmelig sikkert USA i kvartfinalen.

- Det blir kjempetøft, men jeg tror vi sa ifra i dag at vi iallfall ikke blir noe walkover for dem, sa Gulbrandsen.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg