Gå til sidens hovedinnhold

Usain Bolt billig for Bislett

I alle fall i forhold til markedsverdien til verdens raskeste mann.

Usain Bolt er i løpet av OL blitt en verdensstjerne. Tre gull og tre verdensrekorder i en av verdens mest prestisjetunge idrettsgrener bidrar som regel til det.

Markedsverdien har gått til himmels på mannen som nå også offisielt er verdens raskeste mann. Dermed blir det også langt dyrere å hente jamaicaneren til Bislett Games.

Steinar Hoen lar seg likevel ikke skremme.

- Han blir mye billigere å få hit enn det han egentlig er verdt. Det er ikke der vi skal gå konkurs. Alle som er stevnearrangører vet sånn cirka hvor mye det er snakk om. Men det vil være et høyt beløp. Det er uansett ikke å konkurrere i 20 stevner Bolt blir rik på. Det er reklame-og sponsorinntekter fra store selskap. Inntektene hans fra stevner blir ingenting i forhold, sier Hoen til Nettavisen.

Puslespill
- Hvordan får man en slik stjerne til Bislett Games?

- Vi setter oss ned og ser på hvordan han legger opp neste sesong. Vi forsøker å få puslespillet til å gå opp, slik at vi kan samle flest mulig stjerner i Oslo. Jeg kjenner også agenten hans godt og vi kan nok komme til en ordning.

Bislet-generalen legger ikke skjul på at det betyr enormt mye å få Usain Bolt til Oslo.

- Det er så bra og viktig at friidrett har fått en som Bolt. Han er så dyktig, ungdommelig og karismatisk.

Viktig
- Hvor store er sjansene for få supersprinteren til Bislett Games?

- Dette er noe vi begynner å se på sent på høsten. Nå er han jo i en helt annen verden enn han var før OL og det er selvfølgelig mange som er interesserte i å bruke han, noe som hardner konkurransen for å få han til Oslo. Men sjansene er gode.

Som en av verdens største friidrettsstevner er det viktig for Bislett Games å samle flest mulig av verdens fremste friidrettsstjerner. Hoen setter ikke akkurat lave mål til hvordan Bislett Games skal gjennomføres og fremhever viktigheten av å ha et slikt stevne i Norge.

- Det er selvfølgelig viktig. Bislett Games er en av de seks største stevnene i verden. Vi skal ha fullt hus og verdensrekorder. Jeg tror ikke det norske folk forstår hvor mye Bislett Games betyr for Oslo og Norge. Og ikke minst hvor god reklame det er for Oslo!

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken