Usain Bolt er klar for 200-meteren i Bislett Games til sommeren, det bekrefter arrangøren i en pressemelding.

Det årlige Diamond League-stevnet i Oslo går av stabelen torsdag 13. juni, og nå kan altså alle Bolt-frelste nordmenn glede seg til nok et show fra jamaicaneren.

Gode minner
- Jeg gleder meg til å komme tilbake til Oslo og ExxonMobil Bislett Games til sommeren. Jeg har flere gode minner fra denne flotte byen og fra Bislett stadion. Stadionrekorden jeg satte på 100 meter i fjor på 9,79, var jeg skikkelig fornøyd med. Nå er det på tide å sette stadionrekord på 200 meter, sier Usain Bolt.

Verdens raskeste mann løp 200-meter på Bislett også i 2011 og kom da i mål fem hundredeler bak stadionrekorden, som lyder på 19,82.

2013 er også VM-år for friidrettseliten, og Bolt er klar på at turen til Norge er et viktig steg i oppladningen til mesterskapet.

- Dette er et veldig viktig år for meg siden det er VM-år. Jeg har som mål å vinne tre gull¬medaljer under VM i Moskva senere på sommeren. 200-meteren på Bislett 13. juni er derfor et viktig skritt på veien mot det målet, sier Bolt, som forteller at alt har gått etter planen så langt.

- Forberedelsene mine har gått bra i høst. Jeg er skadefri, jobber hardt og alt går etter planen. Jeg håper å komme til Bislett godt forberedt og klar til å gjøre et topp løp.

Alles ønske
Stevnedirektør Steinar Hoen er storfornøyd med å kunne ønske superstjernen velkommen til Norge enda en gang.

- Usain Bolt har gitt oss veldig mye oppmerksomhet rundt arrangementet de to foregående årene. Vi er meget stolte over at Usain viser at han setter pris på det vi har gjort for ham ved å komme tilbake til Bislett etter den utrolige suksessen han hadde i OL i London sist sommer, sier han.

Det faktum at Bolt ønsker å komme til Bislett tre år på rad, sier noe om stemningen og rammen vi har bygd opp rundt dette historiske stevnet. Det er dette han elsker, og det er derfor han kommer tilbake, fortsetter Hoen.