USAs nye superstjerne

Andy Roddick har lenge blitt omtalt som den sannsynlige arvtageren til Pete Sampras’ plass på tennistronen. Nå sitter han der - som USAs nye superstjerne.

08.09.03 17:45

21-åringen slo Juan Carlos Ferrero i tre strake sett i finalen i US Open, mye takket være sine knallharde forehandslag og sine 23 ess. Mandag får Roddick mye ros i de amerikanske avisene.

Ikke lenger arving

”Det er ikke lenger tvil. Roddick har endelig fjernet ”nærmeste tronarving” fra vokabularet, og samtidig kvittet seg med det farligste stempelet i sportens verden.” skriver Los Angeles Times.

Avisen fortsetter med å beskrive Roddicks reaksjon da matchballen ble vunnet med det tredje strake serveesset.

”Utmattelsen gikk raskt over til tårer. Han lente seg tilbake og holdt hånda over munnen, som for å hindre følelsene i å slippe løs. Det håndterte han like bra som Ferrero håndterte servene hans.”

Perfekt timing

Roddicks første Grand Slam kom i den samme turneringen som startet med at Pete Sampras annonserte at han legger opp. En av USAs største tennishelter gir seg samtidig som den neste slår gjennom for fullt.

Og den høyrehendte Nebraska-gutten viste seg fra sin sedvanlige, karismatiske side da pressekonferansen etter finalen skulle begynne. Før et ord hadde blitt sagt, plantet han hendene på bordet, så på journalistene og sa:

- Ikke mer ”Hvordan føles det å være framtiden for amerikansk tennis?”. Ikke mer.

Popkjæresten på tribunen

Under finalen satt Roddicks kjæreste, popstjernen Mandy Moore, på tribunen. Hun måtte ringe og spørre pent om å få lov til å være tilstede.

- Jeg har jobbet med min nye plate de siste to ukene, men jeg sa til ham at jeg definitivt ville være der hvis han kom til finalen. Jeg ville bare ikke ødelegge for ham, han hadde hatt flyt i to uker. Jeg er så stolt! Jeg vet hvor sterkt han ønsket dette, sier Moore.

Andy Roddick, som fylte 21 år 30. august, står med 19 strake seirer og er nå ranket som nummer to i verden - bak nettopp Juan Carlos Ferrero.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.