Gå til sidens hovedinnhold

Usikker etter trening i lusetempo

Aksel Lund Svindal utklasset på utfortrening.

VAL GARDENA (NTB): Aksel Lund Svindal var usikker etter torsdagens utforomgang i Val Gardena. Han ble slått av kanadieren Erik Guay med 2,66 sekunder og skjønte ikke hvorfor.

– På den første treningen onsdag var det ingen overraskelse at jeg endte et stykke ned på listen, for da visste jeg det ikke gikk særlig fort. Men i treningen i dag (torsdag) synes jeg ikke at jeg gjorde noen store feil. Jeg må bare innrømme at jeg er litt usikker. Jeg skjønner ikke helt hvorfor jeg skulle ende to-tre sekunder bak de beste, sa Svindal til NTB etter torsdagens andre treningsomgang i utfortraseen, der Erik Håker sikret Norges aller første verdenscupseier i utfor for nøyaktig 30 år siden.

– Jeg tok det ikke bevisst rolig i dag. Det var derfor ikke noe bevisst valg at jeg skulle ende så langt etter de beste. Nei, dette var ikke bra, slo Svindal fast.

Den tradisjonsrike utforrennet i Val Gardena går lørdag, og da starter Svindal i den røde trøya som tegn på at han leder utforcupen.

– Det er klart det betyr litt å starte i den røde trøya. Jeg blir nødt til å satse litt ekstra og gi på med det jeg har, sa han etter den litt skuffende 30.-plassen i torsdagens treningsomgang.

Avslappet
– Det er forskjell på trening og renn, og derfor har jeg et ganske avslappet forhold til dette, selv om det ikke har gått så veldig bra i de to treningsomgangene jeg har kjørt her nå, sa Svindal som la til at han vanligvis trives veldig godt i den såkalte Saslong-traseen.

Han kom hjem fra Canada og USA med ledelse i verdenscupen og to flotte seirer i Beaver Creek, i både utfor og super-G.

I Val d’Isère klarte han ikke helt å følge opp. Han endte på fjerdeplass i storslalåmrennet, 2/100 sekund fra seierspallen, og han kjørte ut i superkombinasjonen.

– Jeg er ikke blitt så blasert at jeg ikke setter pris på fjerdeplasser. For å si det rett ut håper jeg aldri jeg kommer dit at jeg ikke kan glede meg over en fjerdeplass. Derfor synes jeg helgen i Val d’Isère var brukbar – selv om det var litt røft der, og været ikke var på vår side hele tiden, mente Svindal torsdag.

– Derfor kan du godt skrive at jeg er både avslappet og offensiv før helgens renn, sa Aksel Lund Svindal til NTB.

Høye odds
– Jeg var ikke klar over at det er 30 år siden Erik Håker vant den første norske verdenscupseieren i utfor nettopp i denne traseen, men det betyr jo bare at jeg må prøve å leve opp til de gamle legendene, sa Svindal med et smil til de få norske pressefolkene som var i målområdet i Val Gardena.

– Er du i stand til å prestere en ny «Dobbel-Aksel»?

– Oddsen for det er nok veldig høye, men jeg skal gjøre så godt jeg kan, sa Svindal.

Landslagssjef Marius Arnesen hadde nok også gjerne sett at det hadde gått litt fortere med Svindal på treningene, men han hadde en god forklaring på at det kanskje ikke var så galt likevel, selv om treningstidene tyder på at Svindal er «et hav» bak de beste.

– I denne traseen går det jevnt fort hele veien. Dersom det går litt saktere i enkelte partier, har løperne derfor lett for å dra med seg den dårlige farten hele veien ned, sa Arnesen.

– Jeg ser det som en fordel at det er super-G fredag. På den måten får Aksel disse to utfortreningene litt på avstand. Han får også sjansen på å bygge litt ekstra selvtillit, og det kan komme godt med i lørdagens utfor, sa Arnesen til NTB.

– La meg få si det slik; trening er trening, og renn er renn. Det er to vidt forskjellige ting. Derfor er jeg optimist, som alltid, sa Arnesen. (©NTB)

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken