Gå til sidens hovedinnhold

Usikker framtid for Aabrekk

Harald Aabrekk ble Vålerengas redningsmann i 2007, men hans framtid i klubben er likevel usikker.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): VÅLERENGA - AALESUND 2-1:

Aabrekk kom inn fra rollen som spillerutvikler til å bli trener etter at Petter Myhre trakk seg. Han tok laget fra nedrykksplass til en foreløpig 7.plass. Men Aabrekk blir ikke Vålerenga-trener neste sesong – og kanskje blir han ikke å finne i klubben i det hele tatt.

- Hva jeg gjør neste år, vet jeg ikke ennå. Om jeg fortsetter i rollen som spillerutvikler, er også usikkert. Det er det den nye treneren som avgjør, sier Aabrekk til Nettavisen.

– Skyhøye mål
VIF-direktør Jan Erik Aalbu bekrefter at klubben skal ansette en ny trener, men det er ennå ikke klart hvem det blir.

- Vålerenga har skyhøye mål og satser hardt for å bli bedre. Når det gjelder ny trener har vi noen kandidater, uten at jeg vil si hvem. Det er fordi sesongen ennå ikke er avsluttet og fordi man er bundet av kontrakter, sier Aalbu.

Om Brann-kaptein Martin Andresen er aktuell som spillende trener i 2008, vil han ikke kommentere. Men Aalbu kan si følgende, med et lurt smil:

- Vi skal ha en trener klar før seriestart i 2008. Det kan jeg love.

Kjørte over Aalesund
Aalbu og Aabrekk så VIF kjøre over Aalesund i årets siste hjemmekamp. At det bare ble 2-1 skyldes et stort sjansesløseri, der særlig Morten Berres miss like før pause var komisk. Berre møtte et innlegg omtrent helt inne på målstreken og kunne bare styre ballen i mål til 3-0, men i stedet skjøt han ballen sidelengs og rett i armene på en forbløffet keeper Adin Brown.

Senere sto både Christian Grindheim og Daniel Fredheim Holm i kø for å score, men misset svakt helt upresset alene med keeper.

- Vi skapte mye, spilte tidvis bra og er klart bedre enn Aalesund, som hadde mye mer å spille for enn oss. Det var viktig at vi vant, nå har vi fremdeles sjansen til å avansere ytterligere på tabellen, sier Aabrekk.

Aabrekk brukte Grindheim som offensiv midtbanespiller rett bak spissene, og lyktes godt med trekket. Grindheim gjorde 1-0-målet og var kampen gjennom det store bankende hjertet i VIFs offensive maskin.

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford