*Nettavisen* Sport.

Usikker framtid for Tour de France-helt

Foto: Laurent Rebours (AP/Scanpix)

Laget hans trenger en hovedsponsor.

09.06.13 11:14

Team Europcar er det franske laget i grønne drakter du er garantert å se i brudd i Tour de France. Sponsoravtalen laget har med Europcar går ut etter årets sesong.

- Vi trenger 100 millioner kroner fra en hovedsponsor og en ny delsponsor for å fortsette. Mitt mål er å forbedre arbeidsforholdene for laget vårt slik at vi kan nå nye mål, sier manager for laget Jean-René Bernaudeau til franske L’Equipe.

Den største stjernen på laget er den franske helten Thomas Voeckler. Han vant nylig vant en etappe i Critérium du Dauphiné.

Les også: Hushovd frakjørt igjen

33-åringen er en angrepsvillig rytter som har syklet seg inn i mange sykkelfans' hjerter med sine utallige angrep i Tour de France. I 2004 syklet han med den gule trøya i Tour de France i ti dager. Han overrasket sykkeleksperter med å forsvare ledelsen på flere tøffe etapper før han til slutt måtte gi den fra seg på den 15. etappen.

I 2011 skjedde det igjen. Franskmannen overtok ledertrøya på den niende etappen. Han forsvarte seg mesterlig i Pyreneene før han måtte gi tapt opp Alpe d'Huez på den 19. etappen. Voeckler endte rittet på fjerdeplass sammenlagt.

33-åringen forteller at han behøver visshet om Team Europcars framtid.

- Manageren vet at jeg støtter ham, men vi kan ikke vente til slutten av september før vi får en hovedsponsor. Vi må ha garantier lenge før det, sier Voeckler til L’Equipe, ifølge cyclingnews.com.

Bernaudeau er optimistisk med tanke på å få alt på plass i god tid før sesongen er slutt for det franske mannskapet.

- Jeg skal finne en løsning så hurtig som mulig. Jeg har ikke lyst til å starte Tour de France uten garantier for lagets framtid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.