Usikker på Mikel-millionene

Foto: SCANPIX

Aktor har ikke bestemt seg for om de vil jakte på millionene Lyn fikk for stjernespilleren.

31.03.08 19:09

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Mandag sa Morgan Andersen at han ikke vil anke dommen fra forrige onsdag, der han ble dømt til betinget fengsel i ett år for å ha forfalsket kontraktspapirene til stortalentet John Obi Mikel før unggutten våren 2005 ble solgt til Manchester United.

Les også: Morgan tar straffen

Aktor sier til at NA24 at de ikke vil anke domsavsigelsen, men det betyr ikke at alle millionene som Lyn tjente på salget forblir i fotballklubben. Dommen kan nemlig få følger for fotballklubben, fordi den indirekte sier at Lyn, gjennom Morgan Andersen, tilegnet seg millioner av kroner på uærlig vis. Dermed kan det bli aktuelt med foretaksstraff.

NA24 - din næringslivsavis

Aktor Svein Holden sier imidlertid at han ennå ikke har bestemt seg om man skal gå etter Lyn-pengene.

- Det skal jeg bruke den nærmeste tiden til å vurdere, svarer Holden på spørsmål fra NA24

Aktor Svein Holden og advokat Schiøtz under Mikel-saken i Oslo tingrett. Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Han er ikke sikker på når klubben vil få vite aktoratets avgjørelse.

- Det kan ta en uke, eller en måned, det er vanskelig å si, forteller han.

- Taper ikke 195 mill.
Chelsea betalte 195 millioner for stortalentet, derav om lag 60 millioner til Lyn. Disse pengene kan dermed gå med i dragsuget, nå som Morgan Andersen har blitt dømt for dokumentfalsk.

- Vi må se an saken. Vi er ikke automatisk skyldige, selv om Morgan Andersen blir dømt. Det er en separat rettssak, med ny bevisførsel og nye vitner, sa Lyn-direktør Erik Langerud til NA24 for få dager siden.

LES OGSÅ: Kan tape 60 millioner

Advokat Gunnar-Martin Kjenner har tidligere signalisert at Lyn i verste fall kan miste 60 millioner kroner, og ikke 195 millioner kroner som Chelsea kan ha betalt Lyn, og Manchester United totalt.

- Svaret er nok klart nei, der. Chelsea kommer aldri med noen krav. Anmeldelsene forelå allerede da avtalen mellom de tre klubbene ble inngått. Så den eneste risikoen for Lyn, er nok påtalemyndigheten og inndragelse til statskassen, sa Kjenner til NA24.

Straffeloven
Det er paragrafene 34 til og med 37 i straffeloven som gir staten muligheten til å beslaglegge Lyns Mikel-millioner.

Her heter det blant annet at «utbytte av en straffbar handling skal inndras», at inndragning «kan foretas hos den skyldige eller hos den han har handlet på vegne av» og at «inndragning skjer til fordel for statskassen når ikke annet er bestemt».

- I så fall er det naturlig at det også nedlegges påstand om inndragning av overgangssummen til fordel for statskassen, har jusprofessor Alf Petter Høgberg ved Universitetet i Oslo tidligere sagt til NA24.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag