RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Usikker Solberg

Foto: Erlend Aas/Scanpix
Petter Solberg vet ikke hva han skal gjøre foran Rally Kypros, etter at bilen overrasket han søndag.

Solberg kjører den samme type bilen som Sébastien Loeb ble verdensmester med i 2006. Før søndagens kjøring var nordmannen svært usikker på om han skulle fortsette å satse på det han kaller en «gammel bil».

Men så kom søndagen. Til tross for at han måtte gire manuelt og hadde store problemer med clutchen, satte han noen raske tider.

– Jeg skjønner egentlig ikke dette. Bilen gikk tydeligvis veldig bra, og jeg var ikke langt bak de raskeste. Jeg ble veldig overrasket over hvor fort jeg kjørte, sier han til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Kun småting må fikses
Neste rally er Kypros i midten av mars. Og muligheten for at 31-åringen kjører samme bilen der som i Norge er stor.

– Det er mange småting som må fikses, men ingen store. Når bilen har godt grep er den veldig bra, men vi slet med en gang grepet ble dårlig. Citroën har også gitt meg god støtte for å få alt dette på plass i løpet av tre uker, så de skal ha honnør. Så ja, mest sannsynlig kommer jeg til å kjøre denne bilen i Kypros, sier han.

Men helt sikker er han ikke.

– Jeg må ta en runde med Citroën, for deretter å ta en vurdering av hele situasjonen. Men etter det som skjedde søndag, ser jeg veldig mye lysere på den pakken vi hadde her, sier han.

Solberg ledet Rally Norway etter torsdagens kjøring på Bjerkebanen, men fikk trøbbel med bilen både fredag og lørdag, før clutchen og girene skapte problemer søndag.

– Jeg er bare glad jeg kom meg i mål. Først og fremst deltok jeg for fansens skyld, og jeg stoppet mellom fartsprøvene og fikk pratet med en del av dem. Dette har vært veldig moro, og ærlig talt er jeg fornøyd med sjetteplassen, sier han.

Pallen i sikte
Henning Solberg ble beste norske på fjerdeplass, godt over to minutter bak tredjemann Jari-Matti Latvala.

– Jeg hadde som mål å vinne, men jeg tapte så mye tid allerede fredag at det ble helt umulig. Jeg havnet i en slik posisjon at jeg måtte konsentrere meg om fjerdeplassen, og mitt eneste håp for å nå pallen var at noen foran gjorde store feil. Slik som rallyet utartet seg, er jeg fornøyd med fjerdeplassen.

Storebror Solberg ser allerede fram til Kypros.

– Samtlige grusløp passer meg, så pallen er målet i de kommende løpene. Jeg er jo på fjerdeplass sammenlagt, og har bare to poeng opp til tredjeplassen. Ford har to klare førsteførere, og jeg må finne meg i å være nummer tre eller fire i rekken. Men får jeg den rette oppbakkingen kan jeg komme på pallen i Kypros, sier han.

Angrer ikke
Loeb vant Rally Norway etter at Mikko Hirvonen ga fra seg ledelsen på fredagens siste fartsprøve. Den finske føreren bremset opp rett før mål, og tapte cirka ti sekunder. I mål søndag var han 9,8 bak Loeb.

– Jeg angrer ikke på det, for jeg hadde tapt mer om jeg hadde kjørt først lørdag. Så det var ikke der rallyet ble tapt. Han var rett og slett bedre enn meg, og jeg er veldig skuffet nå, sier Hirvonen til ANB.

Den regjerende franske verdensmesteren vinner nærmest det han vil.

– Hvilke rally har du ikke vunnet, Sébastien Loeb?

– Hmmm. Det vet jeg faktisk ikke, sier han til ANB, og ser etter pressekontakten, som opplyser at han ikke har vunnet Jordan og Polen.

Jordan ble kjørt for første gang i fjor, mens runden i Polen ikke kjøres før i juni.

Sébastien Loeb tok sin 49. seier søndag, og er dermed rallysportens mestvinnende.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere