RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Usikkerhet rundt Northugs helse

Foto: Wiklund, Anders / NTB scanpix
Skikongen er langt unna storformen.

Det er fortsatt uvisst om Petter Northug kan dra på høydeopphold i Val Senales som planlagt 20. oktober.

Virusproblemene har allerede ødelagt ett planlagt høydeopphold for Northug.

Northug har vært uten trening i fem uker, men formen er ikke verre enn at han kunne spille 6.-divisjonskamp for Mosvik mot Tiller sist lørdag.

- Jeg har en avtale om å snakke med lege Are Løset i løpet av uka. Vi har lagt en plan om hvordan vi skal få han tilbake i slag igjen. Han har så smått begynt å trene igjen, men det er viktig at han kommer i form uten å presse seg selv. Han har vært ute lenge, og det er viktig å ta det med ro, sier Northugs hovedtrener Eirik Myhr Nossum til NTB.

Når man skal trene i høyden, er det viktig at kroppen spiller på lag.

- Vi er avhengig av å ha trent 100 prosent i en viss tid før det blir høydesamling. Vi kan flytte på høydesamlingen hvis det blir aktuelt, sier Nossum.

Blir den kommende høydesamlingen utsatt, kan det i verste fall bety at Northug må stå over åpningsrennene på Beitostølen 22. til 24. november.

- Det vil vise seg. Hovedmålet vårt er OL i Sotsji, og alt vi gjør blir gjort med tanke på det. Vi tar ingen beslutninger før han er helt frisk igjen.

Selv om det aldri er hensiktsmessig å bli syk som toppidrettsutøver, sier Nossum at Petter Northug har vært flink til å holde humøret oppe.

- Vi mener selvsagt at vår opprinnelig plan var den aller beste, men når den ikke kunne gjennomføres, er det viktig å gjøre det beste ut av situasjonen som den er, sier Nossum. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere