Gå til sidens hovedinnhold

Usikkerhet rundt Northugs helse

Skikongen er langt unna storformen.

Det er fortsatt uvisst om Petter Northug kan dra på høydeopphold i Val Senales som planlagt 20. oktober.

Virusproblemene har allerede ødelagt ett planlagt høydeopphold for Northug.

Northug har vært uten trening i fem uker, men formen er ikke verre enn at han kunne spille 6.-divisjonskamp for Mosvik mot Tiller sist lørdag.

- Jeg har en avtale om å snakke med lege Are Løset i løpet av uka. Vi har lagt en plan om hvordan vi skal få han tilbake i slag igjen. Han har så smått begynt å trene igjen, men det er viktig at han kommer i form uten å presse seg selv. Han har vært ute lenge, og det er viktig å ta det med ro, sier Northugs hovedtrener Eirik Myhr Nossum til NTB.

Når man skal trene i høyden, er det viktig at kroppen spiller på lag.

- Vi er avhengig av å ha trent 100 prosent i en viss tid før det blir høydesamling. Vi kan flytte på høydesamlingen hvis det blir aktuelt, sier Nossum.

Blir den kommende høydesamlingen utsatt, kan det i verste fall bety at Northug må stå over åpningsrennene på Beitostølen 22. til 24. november.

- Det vil vise seg. Hovedmålet vårt er OL i Sotsji, og alt vi gjør blir gjort med tanke på det. Vi tar ingen beslutninger før han er helt frisk igjen.

Selv om det aldri er hensiktsmessig å bli syk som toppidrettsutøver, sier Nossum at Petter Northug har vært flink til å holde humøret oppe.

- Vi mener selvsagt at vår opprinnelig plan var den aller beste, men når den ikke kunne gjennomføres, er det viktig å gjøre det beste ut av situasjonen som den er, sier Nossum. (©NTB)

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021

Kommentarer til denne saken