RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Usikkert om Mikel returnerer til Lyn

(TV 2)
Sist oppdatert:
John Obi Mikel var søndag kveld ikke kommet tilbake til Norge. Mandag kommer Mikel med en redegjørelse overfor Lyn i den betente saken. Mye tyder på at unggutten ikke ønsker å returnere til Oslo-klubben.

John Obi Mikel, som skulle trent med Lyn søndag kveld, befinner seg fortsatt i England sammen med sin agent John Shittu i SEM (Sport Entertainment Media Group). Redegjørelsen som kommer mandag kommer direkte fra John Obi Mikel til Lyn. Mye tyder på at 18-åringen sier at han ikke ønsker å spille for Oslo-klubben. I følge TV2-sporten vil Mikel oppholde seg i utlandet i minst ei uke til.

- ANDERSEN HAR LURT OSS

Proffagent Rune Hauge har tidligere uttalt at Lyn-ledelsen må vurdere enkeltpersoners stilling i kjølvannet av saken. Det stod han fast på søndag kveld.

- Lyn som klubb vil bestå. Enkeltpersoner må vurdere selv hva de har gjort men det er opp til Lyn-styret å avgjøre, sier Hauge til TV2 Nettavisen.

- Står du fortsatt på at Morgan Andersen har opptrådt uproft i denne saken?

- Uproft kan jeg ikke si, men han har drevet med lureri. Morgan Andersen har prøvd å lure meg og flere andre i denne saken, sier Hauge.

- På hvilken måte?

- Morgan har ikke fulgt opp intensjonene som var avtalt mellom oss, sier Hauge.

- Hvordan tror du denne saken ender?

- Mye tyder på at det kan ta lang tid før det kommer en endelig avklaring. Ingen vet foreløpig hva som vil skje, sier Rune Hauge.

NFF avventer

Norges Fotballforbund vil ikke foreta seg annet i saken enn å avvente den redegjørelsen Mikel kommer med ovenfor Lyn mandag morgen.

- Vi har fått signaler fra sentrale personer at Mikel vil komme med en redegjørelse om saken overfor Lyn i løpet av mandagen, sa Roger Solheim til TV2 Nettavisen søndag kveld.

Meningen er at Mikel skulle spilt to kamper for Lyn før han reiste til U20-VM som starter 10. juni. Solheim sier at Norges Fotballforbund ikke vil blande seg mer inn i saken på nåværende tidspunkt.

- Dette er nå en sak mellom arbeidsgiver (Lyn) og arbeidstaker (Mikel), sier Solheim.

Til Tyskland?

I følge Morgan Andersen kan Mikel bli sendt til Tyskland på landslagssamling neste uke. U20-VM spilles i Nederland og varer fra 10. juni til 2. juli.

- Nå prøver de (agentene, red.anm.) seg på en ny vri, og det er at han skal møte på det nigerianske landslaget til U20-VM tidlig i neste uke. Det har de ikke lov til. Vi er enig med det nigerianske fotballforbundet om at han skal reise dit først etter kampen mot Brann, sa Lyns sportsdirektør Morgan Andersen til NTB søndag formiddag.

FIFA kan bli involvert
Lyn-lederen liker ikke situasjonen.

- Hvis han ikke kommer hjem, må vi be Norges Fotballforbund (NFF) om at han ikke får spille U20-VM. Hvis man har en lovlig arbeidskontrakt med Lyn og nekter å gå på jobb, så er det et problem, sier Andersen

Han varsler at saken kan bli sendt til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Andersen er fornøyd med innsatsen til NFF i saken.

Det har ikke lyktes TV 2 Nettavisen å få kommentar fra Morgan Andersen i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere