RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uslåelige Sharapova

Foto: REUTERS/Scanpix
Sist oppdatert:
Den russiske tennisbaben Maria Sharapova ubeseiret i årets sesong.

På sine 18 kamper i år, to i Fed Cup mot Israel, har Sharapova vunnet alle som en.

Seirene har ført til trofeer på hyllen i form av en grand slam-tittel fra Australia og Qatar Total Open. Nå jakter hun på ny suksess i Indian Wells, USA.

Perfekt statistikk
Sent i går kveld så det en periode mørkt ut for den blonde russeren i kvartfinalen av Pacific Life Open i Indian Wells. Hun lå under 2-5 i første sett mot tittelforsvarer Daniela Hantuchova fra Slovakia, men hentet seg inn og vant til slutt 7-6, 6-1.

Dermed fortsette den perfekte sesongstatistikken, men med stadig hardere utfordringer på andre siden av nettet. Uten at det setter fokuset hennes ut av spill.

- For å være helt ærlig, for meg eller laget og for venner og foreldrene mine, så spiller det ingen rolle hvor mange kamper jeg vinner på rad. Man får bare ta hver turnering så seriøst man kan, sier Sharapova på hjemmesiden sin.

Psykologisk overtak
I semifinalen møter hun landskvinnen og annenseedede Svetlana Kuznetsova, som er var tapende finalist i fjor. Sharapova har imidlertid et lite psykologisk overtak på Kuznetsova etter å ha vunnet deres to siste oppgjør.

De to gjør opp seg imellom på fredag. En match som bør by på durabelig kjemping ettersom ingen av dem har tapt i de to semifinalene de har spilt i år.

Svetlana Kuznetsova har spilt finaler i Dubai og Sydney i år og tapt begge.

Det siste oppgjøret mellom de to var i Tour Championships i fjor hvor Sharapova seiret med sifrene 5-7, 6-2 og 6-2. Totalt er stillingen mellom dem 4-3 til Sharapova.

PS. Serbiske Ana Ivanovic slo Vera Zvonareva 6-4 6-1 torsdag, mens Svetlana Kuznetsova slo polske Agnieszka Radwanska 6-2, 6-4 i sin kvartfinale på onsdag. I den siste spiller amerikanske Lindsay Davenport mot serbiske Jelena Jankovic.

Les flere tennisartikler her
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere