«Uslåelige» Williams triumferte i WTA-mesterskapet

Istanbul (NTB-AFP): Serena Williams fortsatte sin lange rekke med seirer i 2012 da Maria Sjarapova ble slått i strake sett 6-4, 6-3 søndag.

Amerikanske Williams vant både Wimbledon og OL-gull i London i sommer, og fortsatte med å kapre US Open-tittelen i september. Som om ikke det var nok avsluttet 31-åringen med å smadre all motstand i WTA-mesterskapet i Istanbul denne uken. Det gjorde hun i tillegg uten å tape et eneste sett.

Verdenstoer Maria Sjarapova holdt ut i en time og 29 minutter i finalen mot Williams. Også i OL-finalen tidligere i år måtte Sjarapova strekke våpen mot tredjerangerte Serena Williams. Som den gang, hadde amerikaneren få problemer med å kjempe sin russiske motstander ut av stilen.

Dermed har Williams slått Sjarapova i ti av tolv møter de to profilene hatt på tennisbanen.

- Det føles stort å ha oppnådd drømmen min. Jeg har aldri sett så mange plakater med navnet mitt på. Maria vant forrige gang vi spilte en finale i WTA-mesterskapet. Hun er også rangert foran meg, så jeg hadde ingenting å tape, sa Williams.

Dermed avsluttet hun en utrolig sesong på beste måte. Ikke alle trodde Williams kunne komme tilbake på sitt beste. Flere skader ble etterfulgt av en livstruende blodpropp som rammet henne for halvannet år siden. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.