Ustjugov avslørte problemer før stafetten

KLÆBO-SHOW: Johannes Høsflot Klæbo hadde ingen problemer med å ta Sergej Ustjugov på den siste runden på stafetten.

KLÆBO-SHOW: Johannes Høsflot Klæbo hadde ingen problemer med å ta Sergej Ustjugov på den siste runden på stafetten. Foto: Joel Marklund (Bildbyrån)

Russlands landslagstrener Markus Cramer forklarer hva som gikk galt for Sergej Ustjugov på fredagens VM-stafett.

SEEFELD (Nettavisen): Johannes Høsflot Klæbo fikk det enklere enn antatt på fredagens stafett, da han tilsynelatende uanstrengt dro ifra russiske Sergej Ustjugov inne på stadion før den siste runden.

Klæbo kunne dermed nyte oppløpet, vinke og ta imot hyllesten fra publikum nesten 40 sekunder foran sin russiske rival.

- Slet med kramper

Etter løpet oppklarte Russlands tyske trener Markus Cramer hva som hadde gått galt for lagets ankermann.

- Det startet i dag tidlig. Før skitesten kom han og sa at han hadde et lite problem, men han trodde at han ville være i stand til å gå. Så viste det seg at han ikke var ok, fortalte Cramer i presseonen.

 

Russlands ankermann hadde fått problemer med magen og skal ha slitt med kramper underveis i løpet.

- Det ble bare verre og verre. Han hadde kramper og klarte ikke å gå fort, det var ikke mulig. 10-kilometer ble veldig hardt for ham i dag, sier Cramer.

Taus Ustjugov

Selv ville ikke Ustjugov snakke om mageproblemene da han gikk gjennom presseonen minutter etter at treneren hans hadde vært der.

- Nei, jeg hadde ingen problemer med magen. Jeg bare mistet alle kreftene mine på slutten. Jeg ble bare sliten, og Norge var veldig sterke.

- Men Cramer sa at du hadde problemer med magen?

- Neste spørsmål!

OVERLEGENT: Johannes Høsflot Klæbo ventet til rett øyeblikk og stakk fra Sergej Ustjugov på fredagens VM-stafett i Seefeld. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Russeren tok seg imidlertid tid til å skryte litt av det norske laget, og spesielt Johannes Høsflot Klæbo.

- Selvfølgelig er jeg skuffet, men det som skjedde, skjedde. Laget vårt fikk sølv. Jeg ville selvfølgelig ha en større luke til Klæbo. Gutta på laget jobbet hardt, men det ble slik i dag. Klæbo er sterkere enn oss taktisk, sier Ustjugov, som avviser at det var nervene som tok ham.

Klæbo: - Han lagde noen lyder

Johannes Høsflot Klæbo forstod utover på den fjerde etappen at ikke alt var som det skulle med Ustjugov.

- Jeg skjønte det utpå andrerunden. Han begynte å lage noen lyder midtveis på andrerunden. Jeg visste ikke om det var fordi han spilte, men han slet tydeligvis. Da fikk jeg det litt som jeg ville på den siste runden, sier Klæbo til Nettavisen.

Den norske ankermannen forklarer at han ikke hadde regnet med å få den voldsomme luken han plutselig fikk.

- Jeg ble veldig overrasket. Jeg tenkte at jeg bare måtte kjøre jevnt hardt og ikke gå på meg "monstersyra". Da kunne man ha sprukket her, men heldigvis så klarte jeg å holde hodet kaldt, forteller Klæbo.

Røthe: - Litt sjokkert

Også lagkamerat Røthe ble overrasket over hva som skjedde på den avgjørende etappen.

- Jeg ble litt sjokkert over hvordan han fikk det til. At han skulle få det i det partiet han gjorde var overraskende, sier Røthe til Nettavisen.

Vossingen registrerte imidlertid at Ustjugov ikke var i sitt beste slag.

- Jeg så Sergej ganske tidlig i løpet at han så ut til å ikke være helt på topp. Da blir det vanskelig, men samtidig, Johannes så veldig sprek ut i dag og jeg tror han hadde hatt en god sjanse uansett, forteller Røthe.

GULLGUTTA: Johannes Høsflot Klæbo, Sjur Røthe, Martin Johnsrud Sundby og Emil Iversen gikk etappene for Norge. Foto: Joel Marklund (Bildbyrån)

Sundby: - Føler litt med Sergej

Martin Johnsrud Sundby var full av lovord om Johannes Høsflot Klæbo etter at gullet var i boks, men la også til at han føler med Sergej Ustjugov.

- Jeg hadde bittelitegrann medfølelse med Sergej, som sannsynligvis hadde en kjip dag og hadde trøbbel med magen. Han var blek da han kom i mål og var tydelig preget. Jeg får litt vonde følelser av det, men måten Johannes gjør det på er helt utrolig, sier Sundby til Nettavisen.

- Jeg har lyst til å legge vekt på at han er 22 år. Han går sitt tredje mesterskap altfor tidlig egentlig. Så går an som om han har gjort dette 50 ganger. Han er en skiteknisk kunstner, og det mener jeg at han untytter til det fulle i dag, sier Sundby.

For langrennsherrene avsluttes VM med 50-kilometer friteknikk søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.