Gå til sidens hovedinnhold

Ustjugov gikk rett bort til Klæbo etter avgjørende uhell

Vakte oppsikt etter dramaet i VM-semifinalen.

OSLO / SEEFELD (Nettavisen): Det ble dramatisk da Johannes Høsflot Klæbo og Federico Pellgrino tok seg videre til VM-finalen på sprinten på bekostning av Russlands Sergej Ustjugov.

Sistnevnte kolliderte med Klæbo da han forsøkte å passere nordmannen på innsiden like før siste bakke.

Klæbo lå først i løypa, og hadde sånn sett retten på sin side.

Det hindret ikke Ustjugov i å sende noen opphetede ord i retning Klæbo etter målpassering. Russeren ga også den norske stjernen en dytt i skulderen og noen lette klapp på kinnet mens diskusjonen pågikk.

De to kamphanene gikk også i samme kvartfinale tidligere på ettermiddagen der de slo ut blant andre Finn Hågen Krogh.

Men det var Klæbo som kunne juble for gull på distansen til slutt. Tittelforsvarer Pellegrino fra Italia ga ham god kamp om seieren, men klarte ikke å svare på toppfarten til trønderen.

Russlands Gleb Retivykh tok bronsen, mens Emil Iversen ble Norges nest beste som nummer fem. For Sindre Bjørnestad Skar ble det stopp i semifinalen.

Les også

Her svartner det for Halfvarsson etter VM-dramaet: - Mistet hodet

Taktisk miss

Krogh gikk høyt ut da han valgte en plass i VM-sprintens første kvartfinale. Og NM-vinneren på øvelsen fikk betale for det med å bli slått ut allerede da.

Etter en sterk tredjeplass i prologen, valgte Krogh heatet som gir lengst pause før semifinalene og finalen, og ble der stilt mot to av de virkelige gigantene: Johannes Høsflot Klæbo og prologvinner Sergej Ustjugov.

- Jeg skulle gjerne hatt Finn Hågen Krogh med i spurten her. Jeg synes han falt litt for lett av før den siste bakken, kommenterte NRK-ekspert Fredrik Aukland etter heatet.

Tida holdt ikke til avansement for finnmarkingen. Han ble slått med ett fattig hundredelssekund av amerikaneren Simeon Hamilton. Sistnevnte sikret seg den siste plassen i semiene av dem som ikke klarte plasseringer blant de to beste i mål.

Klæbo viste derimot styrke. Byåsen-løperen lå i rygg på Ustjugov inn på oppløpssida og tok seg greit forbi russeren før mål. Norges største gullhåp på sprinten viste da at toppfarta er der den skal, selv om han måtte se seg slått i prologen for første gang denne sesongen.

Emil Iversen kontrollerte inn til seier i både kvart- og semifinaleheatene sine der han spurtet seg i mål først.

Også Sindre Bjørnestad Skar gikk videre til semifinalene. Skar var svakest av de fire nordmennene i prologen med en 13.-plass. Han hadde likevel små problemer med å bli nummer to bak medaljefavoritten Pellegrino i den andre kvartfinalen.

Les også

Svensk håp knust etter VM-fiasko - reiser hjem

Les også

Her går det helt galt på oppløpet

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken