Når Critérium du Dauphiné går mot slutten starter Sveits rundt. Mens rytterne i Frankrike kjørte en beinhard klatreetappe lørdag var det duket for en kort tempo i Lugano for feltet i Sveits.

Den syv kilometer lange tempoetappen har markert starten på etapperittet siden 2009. Etappen er skreddersydd for Fabian Cancellara. Spartacus vant både i 2009 og 2010, så oddsen for hjemmeseier til Cancellara var lav foran årets utgave av rittet.

Tre av rytterne som skulle utfordre Leopard Trek-rytteren var norske. Kurt Asle Arvesen (Team Sky), Gabriel Rasch og Thor Hushovd (Garmin-Cervélo) stiller alle til start i Sveits rundt.

LES MER:Hushovd: - Den gule trøyen er et mål

Hushovd skal finpusse formen foran Tour de France, mens Arvesen kjører for en billett til Tour de France. Ingen av norske var favorittet på den innledende tempoetappen, det fantes vel egentlig bare én favoritt.

Kan ha sikret Tour-billett
HTC-High Road-rytteren Tejay Van Garderen er en av mange ryttere som kjører for en Tour-billett i Sveits rundt. Lørdag overbeviste unggutten fra Washington i tempoløypa.

Van Garderen tok ledelsen tidlig på lørdagens tempo, og det var ikke før Fabian Cancellara nærmet seg målstreken at ledelsen var truet.

Helt oppskriftsmessig tok sveitseren ledelsen med 9 sekunder. Van Garderen endte på andreplass og kan være i nærheten av en tur til Tour de France etter tempoetappen i Sveits.

LES MER:Stortalent endrer planene

Bak Cancellara og Van Garderen fulgte Peter Sagan og Gustav Larsson sytten sekunder bak. Andreas Kløden, Tom Danielson og Peter Velits fulgte så.

God etappe av Hushovd
Thor Hushovd endte på 35. plass, 31 sekunder bak Cancellara. Det må sies å være en fin gjennomkjøring av Oksen fra Grimstad.

Etappe fire og fem kan være etapper som verdensmesteren har plukket seg ut. Sammen med Heinrich Haussler skal han prøve å sikre Garmin-Cervélo-seier i spurtene.

Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch var ikke blant de seksti beste rytterne på etappen.

Resultater, 1. etappe
1. Fabian Cancellara 9,41
2. Tejay Van Garderen (HTC-High Road) +9
3. Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) +17
4. Gustav Larsson (Saxo Bank-SunGuard) st.
5. Andreas Kløden (RadioShack) +18
6. Tom Danielson (Garmin-Cervélo) +20
7. Peter Velits (HTC-High Road) +21
8. Bauke Mollema (Rabobank) +22
9. Levi Leipheimer (RadioShack) st.
10. Linus Gerdemann (Leopard Trek) st.
...
35. Thor Hushovd (Garmin-Cervélo) +31