RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ustoppelige Northug

Foto: Anders Wiklund/Scanpix
Sist oppdatert:
22-åringen var overlegen i spurten, selv med ødelagt stav.

Lørdag viste Petter Northug at han blir å regne med på individuell start denne sesongen, og søndag viste han igjen muskler under herrenes 4x10 kilometer stafett i Gällivare.

22-åringen startet fjerdeetappen 10 sekunder bak teten, men sammen med det svenske stjerneskuddet Marcus Hellner tettet han hele forspranget på de første 2,5 km.

Les alt om helgens vintersport!

Dermed var det duket for spurtduell, og Northug fikk det akkurat som han ville.

- Jeg håper det blir en duell mellom meg og Hellner på sisteetappen. Da skal jeg sette ham på plass på hans hjemmebane, sa en, som alltid, offensiv Petter Northug til Nettavisen lørdag.

I duell med italienske Cristian Zorzi, østerrikske Axel Teichmann og svenske Hellner, var Northug knusende overlegen, og ikke engang en manglende trinse på høyrestaven kunne stoppe han fra å sikre seieren.

Sverige ble nummer to, mens Russland kom på tredje.

LES OGSÅ:
Norges nye spurtdronning
Northug gråt av glede
Da Northug ble mann
Nå kan du smile, Marit!

Rønning falt på andre
Martin Johnsrud Sundby, Eldar Rønning, Tore Ruud Hofstad og Petter Northug gikk på Norges lag søndag. Norge hang godt med i teten etter den første etappen, men på den andre gikk det ikke helt etter planen.

Eldar Rønning falt nemlig på vei opp en kort bakke et stykke ute i løypa, og mistet dermed flere plasseringer.

- Jeg kjente på førsterunden at det ikke var samme sprut som sist helg. På annenrunden var jeg uheldig og gikk på trynet i en kompresjon, og ble litt stiv. Da begynte Rotsjev å kjøre, og da ble det vanskelig å henge med, sa Rønning om fallet til NRK.

Heldigvis for de norske gutta, gikk Tore Ruud Hofstad laget tilbake i tetgruppen på den tredje etappen, og så var det altså duket for Northug.

- Var opp til meg
På det internasjonale TV-intervjuet etter løpet, oppsummerte Northug løpet på følgende måte:

- Det er fantastisk. Jeg var ti sekunder bak da jeg gikk ut, men sammen med Marcus kjørte jeg hardt i 2 kilometer og fikk kontakt med teten. På de siste 100 meterne var alt opp til meg, sier 22-åringen.

- Laget har ambisjoner om å vinne alle stafettene i år, og det å vinne den første her i Sverige var veldig viktig for oss, sier han.

- Betyr mye for laget
Landslagstrener Morten Aa Djupvik er selvfølgelig storfornøyd med dagen, og opptatt av at det ikke bare var Petter Northugs fortjeneste at Norge gikk til topps.

- Eldar hadde ikke helt dagen, men ellers var det en kjempeinnsats, fastslår Djupvik overfor Nettavisen.

Han er spesielt tilfreds med at Norge klarte å gå til topps etter å ha ligget 20 sekunder bak teten etter de to første etappene.

- Det er litt nytt. Derfor var det litt ekstra moro at Tore Ruud Hofstad og Petter Northug skøytet så bra, innrømmer Djupvik, som mener stafettseieren vil styrke lagmoralen ytterligere.

- Vi har jobbet mye med laget og fått et veldig bra samhold. En stafettseier er med på å styrke lagånden ytterligere, fastslår han.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere