*Nettavisen* Sport.

Usynlige Super-Rays heltedebut

Foto: (foto: Scanpix)

Tre helter har forsvunnet i sommer, men Fredrikstad har fått en ny.

25.07.05 08:41

Kaptein Markus Ringberg, midtbane-eleganten Roger Risholt og mannen som TV 2 Nettavisen mener var Fredrikstads beste i første del av sesongen, keeper Steinar Sørlie, manglet alle da Fredrikstad slo Lyn 2-1.

- Et OK mål
Fem minutter før slutt var trioen, alle publikumshelter fra tiden da Fredrikstad var i 2. divisjon, glemt. Da klinte en ellers usynlig Raymond Kvisvik til fra straffe-hold. Den venstrebeinte viste med en hel høyrevolley at han kan mer enn å stå på den andre foten.

- Litt som 1-0-målet da Brann slo Fredrikstad 3-2 på Stadion. Et OK mål det her, sier en uvanlig beskjeden Super-Ray.

30-åringen puttet også for Brann da Lyn ble slått tidligere i ssongen, og er nå oppe i fem seriemål.

- Det er fantastisk å vinne og avgjøre debutkampen. Fredrikstad har alltid vært favoritten, men nå har jeg spilt for alle storklubbene i Østfold, smiler Super Ray, med fortid i Moss, Sarpsborg og Greåker.

Innlegget som Kvisvik klinket inn bak Ali Al-Habsi kom fra amerikanske Brian West, som sammen med 203 cm høye Øyvind Hoås stadig herjet med Lyn-forsvaret.

Myhre viste klasse
Men det var Simen Brenne som sørget for utligningen da han fikk fryktelig god tid alene med Ali Al-Habsi. Brenne satt sin femte nettkjenning i år trygt nede til høyre for keeper. Fire minutter tidligere, i det 19. minuttet, ga Jan Derek Sørensen Lyn ledelsen. Søren scoret på pasning fra Christoffer Dahl etter at duoen overlistet hjemmelagets offsidetaktikk.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Dahl er alene og kan spille til siden, så det er vanskelig å gjøre noe med den, sier debutanten i Fredrikstad-målet, Thomas Myhre.

Landslagskeeperen forviste Steinar Sørlie til tribuneplass, og etter 11 minutters spill kunne alle oppmøte se hvorfor.

- Der viste Thomas hvorfor han er landslagsmålmann, sier en skuffet Lyn-trener Henning Berg om Myhres redning av Jo Tessems heading fra kloss hold.

Thomas Myhres forrige eliteseriekamp ligger åtte år tilbake i tid, og den gang spilte han for Viking. Nå har han signert kontrakt med Fredrikstad ut sesongen.

- Middels pensjonist
- Jeg er fornøyd med innsatsen, selv om det var småtterier som kan gjøres bedre. Nå skal jeg være med og bidra til at Fredrikstad får en bedre avslutning enn start på sesongen. Oksygenopptaket mitt er sikkert på nivå med en middels trent pensjonist, men det var ikke store prøvene jeg ble satt på i dag. Utenom målet var det vel Tessems heading som var farligst.

Lyn manglet Øyvind Leonhardsen (skadet) og Kevin Larsen (rakk ikke tilbake fra G19-EM) i kveldens kamp, mens Bjarne K. Ingebretsen ankom fra G19-EM i Nord-Irland i pausen.

- Dette var skuffende. Ingenting tydet på at de skulle klare å ro inn seieren. Men når vi lar Kvisvik stå alene innen sekstenmeteren, så går det galt. Vi tapte ikke fordi vi mangler noen spillere, vi tapte fordi vi ikke gjorde en god nok jobb. Vi var fullt på høyde, og var kanskje bedre enn dem etter hvilen, sier Lyn-trener Henning Berg.

Super-Ray er delvis enig.

- Det var litt tilfeldig i dag, og vi hadde marginene på vår side. Det tar tid å lære hverandre å kjenne, men dette skal bli bra.


HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag