Jo, han har vunnet en etappe under Post Danmark rundt, han har vunnet Bay Classic Series sammenlagt og han har et par andreplasser på Tour de France-etapper.

Men etter at Mark Renshaw avsluttet oppgaven som spurtopptrekker for Thor Hushovd, hoppet han videre til samme stilling hos HTC-High Road og Mark Cavendish.

Da sier det seg selv at mulighetene til å kjøre for egne sjanser, begrenser seg.

Fikk endelig sjansen
Velten til Cavendish under prologen, torpederte mulighetene hans i sammendraget allerede da. Nok et velt under den første etappen, og plagsomme sår og skrammer - gjør at amerikanerne ikke finner det logisk å kjøre for den lille kruttønna fra Isle of Man.

I stedet har opptrekkeren fått sin sjanse. Renshaw spurtet for etappeseieren også under onsdagens etappe i Qatar, men ble slått av Heinrich Haussler i spurten.

Under den 4. etappen fikk 28-åringen nok en sjanse, og den lot han ikke gå i fra seg:

- Det gikk skikkelig fort. Jeg hadde det perfekte hjulet bak Bennati. Han hadde to hjelperyttere foran seg. Da Boonen startet spurten, skjønte jeg at det var min mulighet. Det var godt å slå ham, fortalte Renshaw etter å ha slått blant andre Tom Boonen, Daniele Bennati og Heinrich Haussler i på oppløpet.

Samtidig overtok HTC-High Road og Renshaw ledertrøya, ettersom Haussler bare ble nummer fire på etappen.

- Den seieren styrker selvtilliten min. Det får ikke så mye å si for denne sesongen, men det var godt å få muligheten her. Vi skal gi 100 prosent i morgen, og forhåpentligvis klarer vi å beholde trøya. Det vil bli et av de største øyeblikkene i karrieren min, forteller Renshaw.

Rasch ledet rittet
Det ble nok en dramatisk ferd på veien til Al Kharaitiyat.

Gabriel Rasch hadde nok en strålende dag på sykkelen. 34-åringen fra Hole fortalte procycling.no før etappen at planen var å riste av seg Renshaw i sidevinden på den 4. etappen.

Les også: Gabriels sterke søknad

Det klarte for så vidt Rasch, da han lå flott passert i et brudd sammen med 18 andre ryttere. Han overgikk også seg selv, da han snappet bonussekundene under en innlagt spurt foran nesa på Gert Steegmans (Quick Step).

I løpet av den 153,5 kilometer lange etappen befant nordmannen seg i den virtuelle ledertrøya (han hadde på et punkt den beste sammenlagttiden, men altså før etappen av over). Mot slutten tårnet imidlertid problemene seg opp for Garmin-Cervélo-laget.

Innenfor de siste kilometerne punkterte Rasch, men heldigvis kom seg innenfor trekilometersgrensen før han hoppet av sykkelen. Det gjorde at han avanserte til 7.-plass i sammendraget.

Tam Haussler
Enda verre var det at Haussler ikke maktet å stå imot konkurrentene. Renshaw hadde på det punktet kommet seg opp i ledergruppen, og de ti sekundene han hentet ved målpassering var nok til å overta ledertrøya fra Thor Hushovds lagkamerat.

Les også: Kjørte to kilometer med flatt hjul

- Ja, det var litt skuffende i dag. Det var nok en hard arbeidsdag, og jeg begynner å kjenne det i beina.

- Laget gjorde en god jobb, og vi gjorde det vi kunne - men jeg hadde ikke beina i spurten. Jeg gjorde så godt jeg kunne. Forhåpentligvis blir det spurt i morgen, og kanskje kan vi få til noe spesielt der.

- Er du overrasket over at Renshaw vant etappen?

- Mark blir sterkere hvert år. Jeg tror han er på et punkt hvor han kan kjøre mer for egne sjanser og vinne ritt. Han gjorde en god sprint i dag, fortalte Haussler.

PS! Tour of Qatar avgjøres fredag. Da avsluttes rittet med en 126,5 kilometer lang etappe mellom Sealine Beach Resort og Doha Corniche.

Resultater 4. etappe:
1. Mark Renshaw (HTC-Columbia) 3.12,36
2. Daniele Bennati (Leopard-Trek) samme tid
3. Tom Boonen (Quick Step) st
4. Heinrich Haussler (Garmin-Cervélo) st
5. Denis Galimzyanov (Rus) Katusha Team
6. Roger Kluge (Skil-Shimano) st
7. Juan Antonio Flecha (Team Sky) st
8. Tomas Vaitkus (Team Astana) st
9. Roger Hammond (Garmin-Cervélo) st
10. Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) st

Resultater sammenlagt:
1. Mark Renshaw (HTC-Columbia) 12.47,00
2. Heinrich Haussler (Garmin-Cervélo) +6
3. Daniele Bennati (Team Leopard-Trek) +15
4. Juan Antonio Flecha (Team Sky) +24
5. Roger Hammond (Garmin-Cervélo) +36
6. Jeremy Hunt (Team Sky) +37
7. Gabriel Rasch (Garmin-Cervélo) +40
8. Bernhard Eisel (HTC-Highroad) +1.03
9. Marcus Burghardt (BMC Racing Team) +1.31
10. Gert Steegmans (Quick Step) +1.33

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED