STORO (Nettavisen): Det var i søndagens kamp mellom Vålerenga og Rosenborg at Akintola satte albuen i VIF-spiller Sam Adekugbe.

Dommer Rohit Saggi la seg flat på TV etter kamp og innrømmet at handlingen skulle gitt direkte rødt kort.

Nå skal NFF vurdere om de skal gå inn og sanksjonere mot Akintola i etterkant. Dermed har norsk fotball fått sin andre episode på kort tid med åpenbare slag mot hodet til en motspiller.

Norges Fotballforbund valgte for kort tid siden å utestenge Branns Daouda Bamba i fire kamper etter en albue mot Tromsøs Simen Wangberg.

Meling: - Skal ikke ha slikt i norsk fotball

Rosenborg-spiller Birger Meling spilte selv kampen. Han vil innledningsvis ikke bruke for sterke ord om sin egen lagkamerat.

- Jeg har ikke sett situasjonen i reprise, skal jeg være helt ærlig. Jeg orker ikke det gnålet til alt av TV og andre, og uansett om det gjelder oss i Rosenborg eller andre blir det et mikk-makk uten like. Men jeg har ikke sett situasjonen, så det blir vanskelig å uttale seg om det, sier Meling til Nettavisen.

- Det er en ganske klar albue mot hodet til VIF-spilleren?

- Er det det, er det ikke noe vi skal ha i norsk fotball. Så enkelt er det, svarer Meling.

- Det sier du selv om det gjelder din egen lagkamerat i Rosenborg?

- Folk skal ikke slå med albuen, så enkelt er det. Men jeg har som sagt ikke sett situasjonen, så det er vanskelig å uttale meg sånn voldsomt om det. Men at folk bruker albuen som slagvåpen er man ikke fornøyd med verken i Rosenborg eller andre plasser, sier han.

Akintola selv bedyrer at slaget ikke var med vilje.

- Det var ikke meningen å slå ham med albuen. Jeg ville komme meg forbi ham. Vi har snakket om det og gitt hverandre en klem, sa Akintola til Adresseavisen etter kampen.

- Rett og slett feigt

Molde-kaptein Ruben Gabrielsen mener det er bortforklaringer og at slaget var åpenbart.

Forsvarsspilleren mener Akintola gjorde en stor tabbe.

- Jeg synes Ronny Deila sa det fint i går, det skal være tenning i kampene, det er det folk liker. Det er en tøff idrett vi driver med, men de slagene kan vi spare oss for. Det er ingen vits, det er rett og slett feigt, sier Ruben Gabrielsen til Nettavisen.

- Du bruker ord som feigt?

- Ja, det er rett og slett feigt å slå. Det er fotball vi driver med, sier han.

Selv om det er den andre episoden på kort tid med slag på en fotballbane, frykter ikke Birger Meling at det er i ferd med å utvikle seg en ukultur når det gjelder slike episoder i Norge.

- Nei, NFF har slått ganske hardt ned på det, så jeg tipper det forsvinner når spillere seg hva slags reaksjoner som kommer, sier Meling.

- Det er ikke en ukultur, det er to hendelser som har skjedd, og det er mer tilfeldig, mener Gabrielsen.

Det er ikke kjent når det eventuelt foreligger en avgjørelse angående karantene til Akintola. NFF skal diskutere saken i et evalueringsmøte mandag.