*Nettavisen* Sport.

Ut på båre etter grisetakling

Foto: AFP/Scanpix

- Messis skade er trist, erkjenner Barca-trener Pep Guardiola.

20.09.10 07:29

ATLETICO MADRID - BARCELONA 1-2:

Lionel Messi fortsatte der han slapp mot Panathinaikos i midtuken da han med ett mål og én assist sørget for at Barcelona slo tittelrival Atletico Madrid 2-1 på bortebane.

Men på overtid skjedde det som overskygget resultatet i kampen. Atleticos Tomas Ujfalusi mistet hodet og feide Messi i bakken.

Messi måtte forlate banen på båre, mens Ujfalusi fikk rødt kort og tuslet selv av banen.

Ikke brudd
Det er ikke godt nytt for et Barcelona-lag som er avhengig av sin klart største stjerne.

- Vi er veldig fornøyd med kampen. Men Messis skade er trist, sier Barca-trener Pep Guardiola til nyhetsbyrået Reuters.

Til alt hell tyder det på at Messi slapp unna uten bruddskader.

- I prinsippet er vi sikre på at det ikke er en fraktur, og det var det vi hadde fryktet mest. Det vil bli gjennomført tester mandag som vil gi oss svar på hvor alvorlig det er, sier Guardiola.

Heltent Atletico
Atletico Madrid er laget som har ligget like bak Real Madrid og Barcelona i kampen om det spanske hegemoniet. Men i skyggen av Barcelonas fantastiske og tittelsankende fotball, og Real Madrids milliardmannskap, har de ikke lyktes i å slå de to storklubbene ned fra tronen.

Men denne sesongen har flere eksperter ropt et varsko om at lillebror i Madrid nå kan være klar til å kjempe om tittelen i Spania. For med profiler som Diego Forlan, VMs beste spiller, Sergio Agüero og et vell av andre klassespillere kan Atletico være på høyde med de beste på en god dag.

Søndag kom sesongens første virkelige test når Barcelona gjestet Vicente Calderón. Det var imidlertid gjestene fra Barcelona som kom best igang.

Lionel Messi fortsatte der han slapp mot Panathinaikos i midtuken og satte inn 1-0 etter 13 minutter.

Raúl Garcia svarte imidlertid tolv minutter senere når han satte inn 1-1.

Gleden ble likevel kortvarig for hjemmelaget. Lionel Messi var nok en gang involvert da Gerard Pique sendte Barca i føringen etter en drøy halvtime.

Valencia på topp
Etter hvilen ble det ingen flere mål og dermed er Barca tilbake på sporet, etter glippen mot Hercules sist helg. Da tapte nemlig Barcelona utrolig nok 2-0 på hjemmebane mot det nyopprykkede laget.

Dermed er det Valencia som for øyeblikket leder ligaen. Søndag gjorde de det Barca ikke klarte og slo Hercules. Juan Mata og Pablo Hernandez besørget Valencias mål, mens David Trezeguet satte inn reduseringen for hjemmelaget.

Valencia mistet i sommer superstjernene David Villa og David Silva, men den gjeldstyngede klubben står nå med tre strake seire og tabelltopp i Spania. I tillegg vant de 4-0 på bortebane i Champions League i midtuken.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.