RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ut på Tour - mot alle odds

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Han trodde ikke at han rakk OL, men allerede nå er Inge Bråten tilbake i verdenscupsirkuset.

ANB: Tirsdag tok hardhausen farvel med familien på Jessheim og satte seg på Kiel-ferja med kurs for Tour de Ski. Da hadde det gått bare en drøy måned siden det fatale fallet på glattisen i Kuusamo, som førte til et komplisert lårhalsbrudd og en påfølgende omfattende, men svært vellykket hofteoperasjon.

Men med sitt nye, kunstige hofteledd var 61-åringen allerede ei uke før jul i så god bedring at han delvis kunne frigjøre seg fra krykkene. Og nå er han tilbake i trenerrollen for kanadierne, lenge før både han og alle andre trodde det var mulig.

Håper å være til nytte
- Jeg kan nok ikke løpe ved siden av løypa og sekundere løperne mine eller gi dem drikke. Men jeg håper å kunne være til nytte på andre områder, sier den mangeårige og suksessrike langrennstreneren til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Vel hjemme fra Tour de Ski 12. januar går det bare tre dager før han reiser til Canada. Da venter en måned med de siste forberedelsene til vinterlekene på hjemmebane, som nordmannen en stund regnet med å gå glipp av.

Der er målet å ta én medalje i langrennsøvelsene. Det vil OL-vertsnasjonen være fornøyd med, og det mener Bråten er realistisk. For han har flere gode kort på hånda.

Skjelte ut Kershaw
Først og fremst 27 år gamle Devon Kershaw. Mannen som felte det svenske håpet Marcus Hellner i Tour de Ski i fjor. Inge Bråten var da kommentator for Eurosport, og var ikke nådig i sin omtale av det kanadieren foretok seg på sprinten i Praha.

«Send den mannen hjem til Canada fortest mulig, han har ikke noe i et skispor å gjøre», brølte TV-eksperten.

- Fire måneder senere var jeg plutselig treneren hans, humrer Bråten i dag. Og pipa har unektelig fått en annen lyd:

- Devon Kershaw er den beste langrennsløperen Canada har hatt noensinne, mener han nå.

Vil skyve på sesongen
Det tror han vi vil få et nytt bevis på de første dagene på nyåret. For målet er at den samme Kershaw skal plassere seg blant de fem beste sammenlagt i årets Tour de Ski. Han er nemlig en solid allrounder, med topplasseringer på alt fra sprint til femmil (7. plass i Trondheim sist vinter). Dessuten viste han fin formstigning med 9. plass i Davos like før jul.

Og det er helt etter oppskriften. For det er nå sesongen, ifølge Inge Bråten, virkelig begynner.

- Det er ikke på Beitostølen i november det gjelder å være i form, sier trenerveteranen, som gjerne skulle ha gjort en vri med verdenscupsesongen i langrenn.

- Den burde etter min mening startet noe senere og heller vart litt lengre utover ettervinteren, er én av mange meninger Inge Bråten har om utviklingen i internasjonal langrennssport. (ANB)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere