Gå til sidens hovedinnhold

Ute av kampen om VM

Quebec har trukket seg.

Sykkel-VM 2015 blir ikke avholdt i Quebec. Det ble klart fredag.

Les også:Fem norske byer vil ha sykkel-VM

Den kanadiske byen var i utgangspunktet en av tre byer som var med i kampen om å få arrangere sykkel-VM i 2015.

- Et VM hadde kostet 20 millioner dollar og det har vi ikke råd til, uttaler arrangementssjef Serge Aresenault til Radio Canada. Det melder velonation.

Aresenault jobber også med de to kanadiske WorldTour-rittene GP Quebec og GP Montreal. Han ser et større potensiale i markedsføring gjennom de rittene enn i et VM.

- Jeg synes ikke det er verdt å arrangere et VM. VM varer i en uke og så er det over. Da er det ingen som snakker om det lenger og folk glemmer det.

- For meg ligger verdien i å repetere et ritt flere år.

Med Quebec ute av kampen står slaget om VM nå mellom Richmond, Virginia (USA) og Oman.

Det var i forbindelse med årets Tour of Oman at de som står bak arrangementet, blant annet Eddy Merckx og ASO i ryggen, informerte om at de ønsket seg sykkel-VM i 2015.

Det som er helt sikker er at dette VM-et skal arrangeres utenfor Europa. Det har UCI gitt klar beskjed om, og det er grunnen til at Norge venter med å komme med en søknad til 2016.

PS: I år blir VM arrangert i København (Danmark), i 2012 blir det arrangert i Limburg (Nederland), mens det i 2013 blir arrangert i Firenze (Italia). VM-arrangøren i 2014 er ikke utnevnt ennå, men Hooglede-Gits (Belgia), Chihuahua (Mexico) og Vendée-regionen (Frankrike) er med i kampen. Norge vil legge inn en søknad for å få VM i 2016.

Kommentarer til denne saken