Gå til sidens hovedinnhold

Ute med kyssesyken

Sesongen i fare for sykkeltalent.

Martin Olsen har hatt en solid debutsesong for Joker Merida.

Den tidligere terrengsyklisten har kjørt flere store ritt, blant annet Glava Tour. Han fikk også representere det norske landslaget på starten av sesongen, etter å ha imponert på noen tester i vinter.

Nå er resten av sesongen i fare på grunn av kyssesyken. Det skriver totningen på sin egen hjemmeside.

- Før jeg dro på ferie til Gran Canaria sjette juli, tok jeg nye blodprøver. Jeg kombinerte ferie og trening den uka der nede med mye av den samme følelsen i kroppen. Noen gode økter og noen som jeg følte meg litt slapp. Fredagen før avreise hjem ringer legen på laget og forteller meg at jeg har slått ut på kyssesyken. Hvor lenge det har vært der er vanskelig og si, men det var ingen tvil om at dette har vært grunnen til at jeg har følt meg slik jeg har gjort den siste tiden, skriver 21-åringen.

Olsen understreker at han må ta sykdommen på alvor og være tålmodig. Han vil følge et 40-dagers program, som er utarbeidet av Olympiatoppen, for å komme tilbake.

- Når jeg er tilbake og om jeg i det hele tatt får kjørt flere ritt i år, er vanskelig å si, men jeg har bestemt meg for å være veldig forsiktig og dedikert i perioden som kommer nå for å gjøre veien tilbake så riktig som mulig. Jeg vil komme sterkt tilbake, skriver han videre.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken