RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håvard Solerød (www.procycling.no)

Utelukker norsk VM i 2014

Sist oppdatert:
UCI-presidenten er allerede i kontakt med kandidater.

GRAND HOTEL (procycling.no): Pat McQuaid - den internasjonale sykkelpresidenten - tror man kan utelukke et norsk sykkel-VM om fire år. Iren avslørte allerede tirsdag ettermiddag at de allerede har sterke kandidater i kikkerten.

- Har Norge søkt? utbrøt McQuaid først.

- De kommer til å søke..

- Jeg hadde elsket å gi arrangementet til dere, la han smilende til.

- Først mulig i 2016
Men faktum er at UCI trolig kommer til å se bort ifra den norske søknaden for 2014 - dersom den ankommer.

Bakgrunnen er følgende:

- Vi ga bort mesterskapet for 2013 denne sesongen. I løpet av de neste 12 månedene vil vi jobbe med kandidatene til 2014. Det er flere kandidater som allerede samarbeider med UCI med utarbeidingen av søknadene. I Melbourne bestemte vi at VM i 2015 blir lagt utenfor Europa. Det er flere som har signalisert interesse for det, allerede.

- Den første muligheten vil være i 2016 – og utover. Det er riktig å si at ettersom VM holdes i København neste år, som er i Skandinavia, så må managementkomiteen finne ut når det kan komme tilbake hit. Men dersom Norge velger å søke, så vil det bli godt mottatt i UCI. Dere holdt lekene i 1993, men siden den gang har sporten utviklet seg voldsomt. Sykkel er blant de største idrettene i Norge nå, og det er ingen grunn til at det skal endre seg i fremtiden. Thor Hushovd vil være ferdig i 2016 eller 2017, men Boasson Hagen og eventuelt andre som kommer opp bakfra, vil fortsatt være med, sier McQuaid til procycling.no.

Tøffe utfordrere
Belgiske Hooglede-Gits, meksikanske Chihuahua og Vendée-regionen har tidligere uttrykt ønske om å få arrangere mesterskapet i 2014.

- Kan du utelukke det nå?

- Ja, det tror jeg blir for tidlig. Det er allerede to-tre gode kandidater som samarbeider med UCI. Et verdensmesterskap er et mye større arrangement enn det var i 1993, og det er mye dyrere enn det var da. Det er ikke noe en arrangør setter sammen i løpet av ni måneder og oppnår suksess. Dersom man snakker om 2014, så kommer nok det for tett på mesterskapet i København. Det er bare tre år imellom.

Italia, Italia, Italia og Italia
At det blir for tett på København kunne godt ha vært et plausibelt argument andre steder, men UCI har for eksempel latt stornasjonen Italia arrangere mesterskapet hele tre ganger siden 1999.

I 2012 har Firenze fått tilslaget, så dette regelverket gjelder åpenbart ikke for alle nasjoner.

- Det er et tullete argument, sier Kurt Asle Arvesen seg enig i.

Presidenten i NCF, Harald Tiedemann Hansen, uttalte tirsdag at mesterskapet vil legges utenfor Europa i 2015. Derfor er det trolig at Belgia eller Frankrike ligger i førersetet for 2014. Mens meksikanerne må vente til året etter.

Dersom Norges Cykleforbund skulle lykkes med å få arrangert mesterskapet i enten 2014 eller 2016, anslår UCI-presidenten at prosjektet vil koste omkring 10 millioner euro. Les mer om de norske VM-planen her.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere