Utelukker tidlig tour-exit

Foto: Rebecca Naden (scanpix)

Mark Cavendish går for grønt i touren og gull i OL.

21.04.12 14:23

De olympiske sommerlekene på hjemmebane er et viktig fokus for Storbritannias største sykkelhelter denne sesongen. Mens Mark Cavendish drømmer om landeveisgull vil Bradley Wiggins hente hjem medalje av samme valør i temporittet.

De to britene har i tillegg mål om hver sin trøye i Tour de France, for Cavendish utelukker nå at han bryter touren tidlig for å forberede seg til sommerlekene.

- Jeg vil vinne begge. Jeg fullfører touren, sier Cavendish ifølge cyclingnews.com.

Det strider mot Dave Brailsfords uttalelser tidligere i år. Sjefen for Team Sky og det britiske sykkellaget til London mener en satsning mot begge er en «oppskrift på fiasko».

Fra rytterne triller i mål på Champs Élysées er det bare seks dager til de skal stå på start i London. De dagene er vitale for utøverne som har mål om å prestere i begge konkurransene.

- Du må ta få hver time til å telle, men det er ikke som om jeg skal til OL for å utøve en annen idrett. Antageligvis skal alle favorittene kjøre Tour de France uansett, spår briten.

Cavendish ble verdensmester etter en imponerende lagprestasjon fra det britiske laget i København, og legger vekt på at han ikke skal vinne noe som helst.

- Det er Team Sky i Tour de France og Storbritannia i de olympiske lekene, uttaler Cavendish.

Den meritterte briten har aldri vunnet gull i de olympiske lekene. Han og Bradley Wiggins mislyktes i Madison-øvelsen på bane i Beijing og Cavendish var den eneste britiske banesyklisten som ikke tok OL-medalje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.