Gå til sidens hovedinnhold

Uten Solskjær i kvaliken

Og United-stjernen sier også nei til Åge Hareides tilbud om en mentorrolle.

MANCHESTER/OSLO (Nettavisen): Ole Gunnar Solskjær ble lørdag operert i kneet. Det lille inngrepet betyr at 34-åringen er uaktuell til de kommende EM-kvalkampene mot Bosnia-Hercegovina og Tyrkia.

Det bekreftet Solskjær da han møtte opp på landslagets treningssamling i Manchester tirsdag ettermiddag.

Kneet låste seg
- Jeg måtte gjøre noe når jeg ikke engang klarte å fullføre en kamp, sier Solskjær til Nettavisen. Han kjente under trening og kamper at det var noe i kneet som var løst, og enkelte ganger låste det seg helt.

- Jeg håpet å kunne spille sesongen ut, men i løpet av Reading-kampen skjønte jeg at jeg ikke kunne klare det. Da var det bare å få fjernet det som irriterte i kneet, forklarer den målfarlige spissen.

Lørdag ble han operert. 16. mars skal han tilbake til kirurgen, for å få en statusrapport. Solskjær forteller at han har spilt med smertene siden juletider, og at kneproblemet gikk ut over prestasjonene.

Nå går det ut over landslaget.

Vil bruke tid
- Landskampene har jeg avskrevet selv, mentalt. Jeg kommer ikke til å spille noe fotball før de kampene, og er jeg ikke i stand til å bidra på et sånt nivå da. Kirurgen sier at det tar minst to uker før jeg kan spille fotball igjen, sier skadeforfulgte Solskjær.

- Med min historikk må jeg skynde meg langsomt. Det skjønner sikkert alle. Jeg må gjøre dette skikkelig.

Manchester Uniteds manager, Sir Alex Ferguson, mener selvsagt at timingen for operasjonen er perfekt nå som det er landskamppause i ligafotballen. Solskjær er ikke helt enig i det, men føler selv at han ikke hadde noe valg.

Nå rekker han serieinnspurten i Premier League, og forhåpentligvis blir det også mer Champions League-fotball på spissen som avgjorde finalen i 1999. Men de nærmeste ukene blir bare det trening uten ball - en velkjent form for aktivitet for Ole Gunnar Solskjær.

Nei til Hareide
Åge Hareide vil gjerne ha med Solskjær - som har 67 landskamper og 23 landslagsmål - i troppen til EM-kvalkampene uansett, som en slags mentor og rådgiver. Det er helt uaktuelt for Solskjær.

- Jeg tror ikke jeg er noen heiagjeng, akkurat. Jeg må bare ha fokus på å komme meg tilbake i form nå. Og jeg ser ikke på meg selv som noen assistenttrener. Da får han heller kalle inn Willy Railo eller Frank Beck, smiler Solskjær.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler