*Nettavisen* Sport.

Utestenges på livstid for dette

Foto: UFC

Kontroversielle Rousimar Palhares er ferdig i UFC.

11.10.13 00:17

En av grunnpilarene i MMA-sporten er den gjensidige avtalen om at når motstanderen klapper ut og gir seg, så stopper man.

De aller, aller fleste følger denne avtalen, som gjør MMA til en sport og skiller den fra et simpelt slagsmål på gata.

I alle idretter finnes det imidlertid utøvere som tøyer strikken eller går langt over streken i forhold til det man kan anse som akseptabel oppførsel. MMA er ikke et unntak.

Slapp sent igjen
Konsekvensene kan bli alvorlige når man har utøvere som besitter så enorme krefter som brasilianske Rousimar Palhares gjør.

Brasilianeren har nærmest tatt patent på submission-grepet «heel hook» og utfører det teknisk bedre enn de aller fleste.

Problemet til 33-åringen, som gikk sin weltervekt-debut i UFC natt til torsdag, er at han ofte slipper grepet altfor seint.

Under UFC-stevnet i Sao Paulo var det amerikaneren Mike Pierce som fikk merke det. Før halvminuttet var passert var Palhares allerede i gang med andre forsøk på å sette sin favorittsubmission.

Denne gangen satt den, og Pierce så seg nødt til å klappe ut. Han klappet og klappet i smerte, men det tok i overkant lang tid før Palhares slapp grepet.

(I videoen under forteller UFC-president Dana White at Rousimar Palhares er ferdig i UFC. Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Først noen øyeblikk etter at dommeren hadde kastet seg inn i situasjonen, var Pierce fri. UFC-president Dana White varslet tidlig at Palhares kan vente seg straff.

Se kampen mellom Rousimar Palhares og Mike Pierce her (ekstern lenke)

Ferdig i UFC
White fortalte til MMAfighting.com at brasilianeren i første omgang kunne se langt etter bonusen for kveldens submission. Det bekreftet Marshall Zelaznik, UFCs direktør for internasjonal utvikling, på pressekonferansen etter stevnet.

- Vi deler ikke ut noen submisson-bonus nå. Palhares hadde den, men en kommisjon vil etterforske hvor lang tid han holdt grepet, sa Zelaznik.

Torsdag kveld kom nyheten om at Palhares er ferdig i UFC for godt.

Det var ESPN-journalisten Jeremy Schaap som på Twitter kunne meddele at UFC-president Dana White har fortalt ham at Palhares aldri kommer til å gå en kamp i UFC igjen.

HTML EMBED

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jason Silva

For mye kake, Silva?
I stevnets hovedkamp mellom de to jiu-jitsu-spesialistene Jake Shields og Demian Maia, gikk førstnevnte seirende ut på en delt dommeravgjørelse.

Dong Hyun Kim sto for kveldens beste knockout etter at han avsluttet kampen mot Erick Silva i andre runde.

Under innveiingen onsdag kom Thiago Silva inn noen pund for tung. Mange fryktet at det betydde at brasilianeren var ute av form. Det viste seg å stemme, men heldigvis for ham, var Matt Hamill i enda dårligere fysisk tilstand. Silva vant kampen på poeng etter gjentatte ganger å ha gått for spark mot beina til amerikaneren.

Bonusen for kveldens beste kamp gikk til bantamvekterne Raphael Assuncao og T.J. Dillashaw. De kunne, sammen med Dong Hyun Kim, innkassere 50.000 dollar hver.

Neste UFC-stevne arrangeres 19. oktober. Da møtes Cain Velasquez og Junior Dos Santos for tredje gang for å kjempe om tungvektstittelen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.