- Nå er jeg skikkelig klar for å komme i gang igjen. Det eneste jeg mangler er et lag.

Ordene tilhører Alex Rasmussen. Den danske syklisten ble sommeren 2012 utestengt av idrettens voldgiftsdomstol (CAS).

Han brøt meldeplikten tre ganger. Det resulterte i straff.

Lang rittpause
Den 15. mars har han sonet ferdig, og da kan 28-åringen sykle ritt igjen.

- Jeg har fulgt treningsplanen, men jeg er forberedt på å få det tøft i de første rittene, forteller Rasmussen til feltet.dk.

Forrige løp han syklet var det danske mesterskapet i temposykling i juni. Han syklet også Giro d’Italia i fjor, men samtlige resultater fra fjorårssesongen ble strøket da CAS utestengte han, i og med at hans tredje brudd på meldeplikten kom høsten 2011.

Les også: «Flaut og sjokkerende»

I fjor syklet dansken på Garmin-Sharp, men han er ikke sikker på om han vender tilbake til det amerikanske laget.

- Jeg regner med at jeg sykler for Garmin, men jeg har ikke skrevet under på noe. Jeg har også snakket litt med Movistar. Det viktigste for meg er å finne et lag. Jeg er klar til å akseptere det første og beste tilbudet, forklarer dansken.

Brostein er viktigst
Paris-Roubaix er Rasmussens store mål, både for denne sesongen og for framtiden. Han har forhåpninger om å sykle rittet i år, selv om den franske brosteinsklassikeren bare er 23 dager etter at han har sonet ferdig utestengelsen.

- Jeg elsker rittet, det er den klassikeren jeg aller mest vil sykle. Det vil være enklere for meg å komme med om jeg signerer for Movistar, men Garmin har et sterkt klassikerlag, som det er morsomt å være del av, sier 28-åringen.