*Nettavisen* Sport.

Utestengt etter Nannskog-hets

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

- Fucking monkey, skrek Roman Kienast til Daniel Nannskog. Nå er han utestengt i tre kamper.

21.11.06 20:31

I en pressemelding skriver Norges fotballforbund at Kienast fikk tre kampers utestengelse fordi «utbruddet mot Daniel Nannskog var sterkt nedsettende og kunne oppfattes som rasistisk».

- Norges Fotballforbunds displinærutvalg har gitt saken en grundig behandling, og har blant annet innhentet uttalelser fra Kienast og Nannskog for å få alle fakta på bordet. I sin forklaring beklaget Kienast sine uttalelser. Nannskog anså seg ferdig med saken og ønsket ikke å kommentere denne ytterligere, opplyser Disiplinærutvalgets leder, Einar Bergum.

- Slår ned på rasisme
Han sier videre at utvalget har lagt stor vekt på at en må slå ned på utsagn som kan oppfattes som sterkt nedsettende, og eventuelt rasistiske.

- Dette gjelder også i de tilfeller der vedkommende har beklaget seg og hevder at utsagnet ikke var rettet mot hudfarge og opphav, sier Bergum.

Men legger likevel til:

- Det er selvsagt formildende at Kienast i ettertid har beklaget sitt utsagn. Likevel mener vi at det er viktig å markere at utsagn som er sterkt nedsettende, og etter omstendighetene kan tolkes som rasistiske, ikke kan tolereres i norsk fotball, sier han.

Fornøyd Espelund
Generalsekretær Karen Espelund i Norges Fotballforbund er godt fornøyd med disiplinærutvalgets avgjørelse.

- Sanksjonen er et viktig signal om at vår organisasjon ikke bare har nulltoleranse overfor rasisme, men også i forhold til uttalelser som er sterkt nedsettende og som kan oppfattes som rasistisk, sier Espelund.

Kienast må sone de karanten i de tre første seriekampene i Adeccoligaen 2007.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.