Fire måneder etter Carlos Barredos angrep på Rui Costa har UCI kommet fram til en passende straff for spanjolen.

29-åringen er blitt suspendert i to måneder. Spanjolen får dermed ikke sykle konkurranser fra 1. januar til og med 28. februar 2011.

Straffen begrunnes med at Barredo har skadet sportens omdømme.

Det betyr at Carlos Barredo kan se langt etter drømmestarten for hans nye lag, Rabobank. Opptrinnet fant sted etter den sjette etappen av årets Tour de France. Barredo tok av forhjulet sitt og angrep Rui Costa (da Caisse d'Epargne).

Se video slåsskampen her!

Sistnevnte er for øvrig utestengt for doping. Costa testet positivt få uker før slåsskampen i forbindelse med de nasjonale mesterskapene i Portugal.

Uansett, nok om Costa. Skal vi tro Carlos Barredos rittprogram de siste årene vil han være tilbake i konkurranse under Paris-Nice i starten av mars.

Etappevinneren fra den 15.-etappen i årets Vuelta a Espana sendte fredag ut en pressemelding hvor han takker for fire fine år i Quick Step-laget. Les den her! (ekstern lenke)

PS! Team RadioShack-manager Johan Bruyneel har også fått sin straff. RadioShack-laget med Lance Armstrong startet den siste etappen i årets Tour de France med nye drakter (Livestrong). Det likte arrangøren og UCI dårlig. I tillegg til at de måtte bytte drakter underveis har nå Bruynell fått en bot og to måneders utestengelse (1. februar til 31. mars). Hvor langt Bruynell må holde seg unna vites ikke.

Les pressemeldingen fra UCI her (ekstern lenke)

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!