RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utestengt fra fotball-VM etter å ha sunget «Nazi-sang»

Foto: Getty Images / All Over Press
Spilleren må også betale 200.000 kroner i bot.

Den kroatiske landslagsspilleren Josip Simunic som til daglig spiller for Dinamo Zagreb, kommer ikke til å få spille i fotball-VM til sommeren.

Årsaken til det er at han ble med på synge en «Nazi-sang» sammen med noen av tilskuerne i omspillskampen mot Island, der Kroatia vant og sikret VM-plassen. Spilleren må også betale 30.000 sveitserfranc (vel 200.000 kroner) i bot til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Episoden Simunic er dømt for skjedde 19. november, og saken får mye større betydning for ham enn de fleste hadde ventet. Disiplinærkomiteen i FIFA utestengte ham fra ti obligatoriske kamper, og det ble særlig lagt vekt på at han ikke skulle få spille i Brasil-VM.

Disiplinærkomiteen i FIFA var ikke i tvil om at sangen til 35 år gamle Simunic var diskriminerende og klart i strid med det regelverket det internasjonale forbudet følger. Derfor ble også straffen svært hard.

Tidligere har Simunic også spilt for Hertha Berlin i tysk Bundesliga. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere