Gå til sidens hovedinnhold

Utestengt fra landslaget

Mathias Fredriksson får ikke lov til å trene med det svenske langrennslandslaget.

Når det svenske landslaget samles i Sollefteå tirsdag, er ikke veteranen Mathias Fredriksson med. Han har tidligere takket nei til landslagets opplegg, fordi det krevde at han deltok på ALLE samlinger, men han fikk likevel grønt lys av forbundet til å kjøre sitt eget opplegg. Han er imidlertid og likevel fortsatt en del av landslaget.

Trener i Norge
Men barmarkstreningen i Sollefteå får han altså ikke lov til å være med på. Isteden trener han med det finske landslaget - i Norge.

Fredriksson bekrefter at han er utestengt, men vil ikke kommentere saken ytterligere.

- Det som er sagt, er at enten så er man med, eller så er man ikke med. Vi får se om det blir annerledes senere, men det er det utgangspunktet vi har hatt, sier langrennssjef Per-Åke Yttergård til TT.

- Opplegget hittil er at han kjører sitt eget opplegg, legger han til.

Det som Mathias Fredriksson og flere med ham reagerte på når det gjaldt treningsopplegget til Inge Bråtens erstatter, Bengt Stattin, var fraværet av treningsleirer på snø. Det svenske landslaget skal ha fem samlinger fram til november, og ingen av dem er på snø.

Særbehandling
Stattin innser at særbehandlingen som Fredriksson har fått, kan være kime til diskusjon blant de andre på laget.

- Jeg er fullt klar over at det ikke er rettferdig, og jeg respekterer dem som synes det er feil. Men vi har gjort et unntak for Mathias, på grunn av alderen hans. Jeg vurderer det slik at dette er den beste løsningen for å få Mathias til å fortsette, og forhåpentligvis komme opp til den kapasiteten han har. Det har han ikke vist de siste årene, har Stattin tidligere sagt til TT.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene