Gå til sidens hovedinnhold

Utestengt uten å dope seg

En australsk syklist er utestengt i to år for å ha bestilt dopingpreparat. Det kan også norske utøvere risikere.

Til tross for at Andrew Wyper aldri har testet positivt på doping, ble han utestengt i to år for brudd på dopingbestemmelsene. Han hadde nemlig bestilt EPO og veksthormoner på internett. Han ble dømt i det australske rettsvesenet.

Wyper anket saken til idrettens voldgiftsdomstol (CAS), men fikk ikke medhold da saken ble avgjort denne uken. Han må nå sone til 2010.

CAS fastslo i dommen at det måtte forstås dithen at Wypers import av produktene var for å benytte seg av dem selv. Derfor skal det betraktes som et forsøk på doping, hvilket straffes i samme omfang som en positiv dopingprøve.

- Dette kunne godt skjedd i Norge også. Det er forbudt å innføre dopingmidler til Norge, både i henhold til norsk lov og i henhold til idrettenes antidopingbestemmelser, sier daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim til Aftenposten.

Nesten daglig beslaglegger norsk politi og tollvesen dopingmidler. Imidlertid er det svært sjelden at Antidoping Norge gjør sak av dette.

- Vi har ikke noe formelt samarbeid med politi og tollvesenet her i landet. Der har vi et stort forbedringspotensial. Større informasjonsutveksling vil gjøre jobben vår enklere, sier Solheim videre.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken