*Nettavisen* Sport.

Utfordrerne til kamp mot Hamilton

Lewis Hamilton er klare til å forsvare VM-tittelen sin i formel. Her under testing i Barcelona Foto: Albert Gea (Reuters)

Mye tyder på at det går mot en av de mest spennende formel 1-sesongen på flere år.

Fem utfordrere står klare til å ta opp kampen mot regjerende VM-vinner Lewis Hamilton.

Forrige sesong forsvant etter hvert mye av spenningen ettersom Mercedes var fullstendig dominerende med sine nye 1,6 liters turboladede motorer. Mot slutten handlet det meste om dramatikken rundt krangelen mellom lagkameratene Hamilton og tyskeren Nico Rosberg.

De utpekte utfordrerne Nico Rosberg, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas og Fernando Alonso skal få det tøft med å slå briten. Det er en styrket utgave av Hamilton de møter, og i tillegg virker bilen suveren også i år.

– Jeg har utviklet en mental holdning jeg mener er ugjennomtrengelig, sa Hamilton i et intervju med The Observer.

Han tror heller ikke det nylige samlivsbruddet vil ha noen innvirkning på årets sesong.

– Det kunne hatt det tidligere, men jeg føler at jeg fortsatt har samme mentale innstilling som forrige sesong – om ikke bedre. Det er ikke lett, men jeg har vært i lignende situasjoner tidligere, og jeg føler meg sterkere enn noen gang. Derfor vil det ikke være noen problem, sa Hamilton.

Rivalisering

Til tross for at VM-tittelen ble sikret, var ikke forrige sesong helt problemfri for 30-åringen. Hans rivalisering med stallkamerat Nico Rosberg fikk mye oppmerksomhet utover i sesongen. Det hele kulminerte da de to krasjet i hverandre på Spa-banen under Belgias Grand Prix.

– Etter Spa tenkte jeg at jeg måtte ta opp dette. Jeg var nødt til å ta et oppgjør. Dette betydde krig. Jeg fikk en annen tilnærming til resten av sesongen, sa Hamilton. Han beskriver følelsen siden han vant sin annen VM-tittel på denne måten: «Som en god hjertevarmer man bærer med seg hele tiden.»

Presset på briten er imidlertid ikke blitt mindre etter fjorårets triumf.

Vettel?

Tyske Sebastian Vettel og Red Bull var nærmest utilnærmelige så lenge formel 1-bilene hadde 2,0 liters sugemotorer. Men fra forrige sesong er det Mercedes som har tatt over.

Red Bull-laget slet helt tydelig med betydelig svakere motor enn Mercedes og fant aldri seiersresepten med de 1,6 liter store turbomotorene. Dårlig kjøling på motorene ga seg utslag gjennom hele sesongen.

– Mercedes har så langt vist seg suverene i testkjøringen i forkant av sesongen. Men det er hele tiden litt spenning i om andre har tatt steget nærmere. Det er blitt lettet litt på restriksjonene på motoren, og det kan gi noen utslag, sier Viasats motorekspert Atle Gulbrandsen til NTB.

Det er også knyttet stor spenning til overgangen fra Red Bull-teamet til Ferrari for den firedoble VM-vinneren, Sebastian Vettel.

– Ferrari og Vettel blir en spennende kombinasjon. Det har vært ganske bra under testingen, men det er alltid vanskelig å vite hvor mye bensin de har hatt med seg på disse rundene, mener Guldbrandsen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag